Кандидатът на ултранационалистите Синан Оган, който събра около 5% от

...
Кандидатът на ултранационалистите Синан Оган, който събра около 5% от
Коментари Харесай

Ултранационалистите: Ще има втори тур за президент в Турция

Кандидатът на ултранационалистите Синан Оган, който събра към 5% от гласовете на президентските избори в Турция, изрази убеждението си, че изборите евентуално ще продължат с втори тур на 28 май .

Той уточни, че понастоящем никой от главните претенденти не може да получи 50 % от гласовете, което усилва опцията за втори тур. Оган акцентира смисъла на турските националисти и кемалисти за определянето на резултата от изборите, като тяхната поддръжка ще играе решаваща роля.

Преди това както ръководещата партия, която се стреми към преизбиране, по този начин и главната съпротива твърдяха, че водят в екзитполовете.

" Народният алианс ", в който влиза и ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването, ръководена от президента Реджеп Тайип Ердоган, завоюва към 52% от гласовете на парламентарните избори с лед преброяването на към 58% от бюлетините . Това заяви Анадолската организация.
 Ердоган изпусна успеха на първия тур Обновена
Ердоган изпусна успеха на първия тур

Резултати от президентските избори в Турция

По този метод Ердоган си обезпечи 273 места в Народното събрание, се споделя в известието.

Опозиционният Национален алианс, състоящ се от шест партии, завоюва към 33% от гласовете, което значи 167 места в Народното събрание. Алиансът на труда и свободата е на трето място с 8,96% от гласовете и 58 места.

В турския парламент има общо 600 места. За тях се борят 24 политически партии и 151 самостоятелни претенденти. Преди актуалните избори 53,7 % от Народното събрание се държеше от Народния алианс, а 33,9 % - от Националния алианс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР