Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп посети заведение

...
Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп посети заведение
Коментари Харесай

Тръмп пържи картофки в Макдоналдс, обвини Харис в лъжа, че е работила там, докато е била студентка

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп посети заведение от веригата за бързо хранене " Макдоналдс " и изпържи там картофки, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Това беше акция, целяща да изобличи, както Тръмп съобщи, съперничката му Камала Харис в неистина.

Републиканският претендент за президент се появи в заведението с бяла риза и вратовръзка, само че надянал върху тях фирмена готварска престилка. След това му беше разяснено по какъв начин се пържат картофки и след това той се захвана с тази задача. След като подготви картофките, той ги подсоли щедро и ги постави в хартиени кесийки.

Тръмп е прочут с това, че обича хамбургерите и заведенията за бързо хранене. В ресторанта, в който през днешния ден той се появи във Фийстървил покрай Филаделфия, той сервира пакетчетата с картофки на клиенти, като им съобщи " Тръмп черпи ".

" Вече работих 15 минути повече от Камала, която в никакъв случай не е работила в такова заведение ", сподели Тръмп откакто четвърт час се изявяваше като готвач в заведението.

Камала Харис съобщи, че е работила през лятото на 1983 година в заведение на " Макдоналдс ". По това време тя е била студентка. Тя споделя, че е работила на касата, пържела е картофи и е приготвяла сладоледи в ресторант от веригата в Аламеда в Калифорния.

Тръмп споделя, че това е неистина, която тя е изрекла в опит да притегли гласоподаватели. Но предизборният му щаб по този начин и не приведе доказателства за това негово изказване против Харис. А щабът на Харис пък не даде доказателства в поддръжка на изказванието ѝ, че е работила като млада в ресторант на " Макдоналдс.

В обществените мрежи бяха оповестени фотоси на Тромп, препасал фирмена престилка.

Бившият президент през последните няколко седмици се концентрира върху сезонната работа, която Харис сподели, че е работила през летните ваканции, до момента в който е следвала в университета „ Хауърд “ във Вашингтон.

Тръмп повтори изказванието си по време на протест в Детройт в петък вечерта, като сподели, че Харис „ лъже, че е работила в „ Макдоналдс “. „ Това сякаш не е толкоз значимо, само че мога ли да бъда почтен с вас, извънредно е “, сподели Тръмп.

Харис, която беше прокурорка в Калифорния, преди да стане сенаторка и вицепрезидентка, посочи опита си в „ Макдоналдс “ като метод да покаже, че схваща проблемите на работническата класа.

В изявление за телевизия Ем Ес Ен Би Си (MSNBC) предишния месец, тя отвърна на изказванията на Тръмп, като уточни, че в действителност е работила във веригата за бързо хранене преди четири десетилетия, когато е била студентка.

„ Една от аргументите да приказвам за работата си в „ Макдоналдс “ е, тъй като има хора, които работят в „ Макдоналдс “ в нашата страна и се пробват да устоят фамилии “, сподели тя. „ Аз работих там до момента в който бях студентка “, добави Харис.

Старши съветникът на предизборния щаб на Тръмп – Джейсън Милър през вчерашния ден сподели пред публицисти, че някогашният президент ще направи посещаване в ресторанта, „ тъй че един претендент в тази конкуренция в действителност да е работил в „ Макдоналдс “.

„ Тъй като Камала Харис не е, президентът Тръмп до края на утрешния ден ще е работил в „ Макдоналдс “. Той ще е направил повече пържени картофи, в сравнение с Камала Харис в миналото е (правила) “, сподели Милър. „ Мисля, че това демонстрира, че той е обвързван с интензивно работещите американци “, добави той.

Представители на веригата заведения за хранене не са дали отговор на запитванията дали компанията пази регистри за чиновниците в един от обектите си за 40 години обратно.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР