Кандидатът на Продължаваме промяната“ за министър-председател призова на следващи избори

...
Кандидатът на Продължаваме промяната“ за министър-председател призова на следващи избори
Коментари Харесай

Денков: Хората да гласуват, за да няма правителство на малцинството

Кандидатът на „ Продължаваме промяната “ за министър-председател прикани на последващи избори хората да гласоподават, с цел да няма държавно управление на малцинството, а на болшинството. Акад. Николай Денков направи коментара си в изявление за BTV във връзка концепцията на Политическа партия и „ Демократична България “ да предложат кабинет на малцинството.

Ако не успеем и отидем на избори, моят апел към хората е – идете и гласувайте идващия път, с цел да не предлагаме кабинет на малцинството, а на болшинството. Всеки желае да ръководи с болшинство. В момента нямаме тази алтернатива. “

Припомняме, че двете политически сили се схванаха за кабинет на малцинството преди седмици, само че с цел да прокарват политиките си в Народното събрание, ще би трябвало да получат „ гаранции “ от други партии там. На фона на сложното реализиране на консенсус, подобен кабинет наподобява жертван.

По думите на Денков в договарянията за постоянен кабинет с втория мандат има късмет Политическа партия да се разбере с Българска социалистическа партия за хартиената бюлетина. Това е първият знак, че партията на Петков и Василев може да търси поддръжка от Българска социалистическа партия за образуване на държавно управление. 

Припомняме, че хартиената бюлетина бе върната с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Преди дни обаче президентът наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс. С тях обаче не се съобрази Правната комисия в Народното събрание. 

Според Денков казусът не е в хартията, а в това, че е отстранено машинното гласоподаване и второ  -  по метода, по който беше направено, беше взривено доверието в изборния развой. Би трябвало да намерим метод да го върнем, разяснява кандидат-премиерът.

Може би би трябвало да останат хартиените бюлетини, щом считат, че са толкоз значими за тях. Мисля, че може да бъде открито решение, което удовлетворява техния анонс “, разяснява той.

Денков очерта стъпките, по които ще върви Политическа партия, с цел да разбере дали въобще има потребност да предлага състав на кабинет при приемането на втория мандат от президента.

Първото е да забележим с партиите в Народното събрание кое е общото, второ - кои са политическите сили, които ще поддържат подобен кабинет, трето е да забележим състава. “

По думите му в проектокабинета място ще намерят специалисти, „ които си тежат на мястото, а гръбнакът му ще бъдат политически виновни лица “. Съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев също ще вземат присъединяване в възможен кабинет. Преди дни Денков разяснява, че те са „ топ специалисти “ в своите области.

По отношение на коментара на президента Румен Радев от преди дни, когато назова Петков и Василев „ шарлатани “, Денков съобщи, че не се разпознава в тази формулировка и отдава изявлението на президента на прочувствена реакция. Той се надява напрежението с президентската институция да затихне.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПродължаваме смяната Николай Денков втори мандат Кирил Петков Асен Василев договаряния за държавно управление ПоследниНай-четениПолитика 68 Денков: Хората да гласоподават, с цел да няма държавно управление на малцинството Инфраструктура 108 Търгът за ремонт на „ Дунав мост “ при Русе започва през януари Бюджет и финанси 176 Трънливият път на унгарския проект за възобновяване Компании 660 Goldman Sachs възнамерява да редуцира 4000 души Компании 12652 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Бюджет и финанси 3980 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки ПолитикаОбновена 3884 Политическа партия публично разгласи Николай Денков за своя кандидат-премиер Индустрии 3491 ICT промишлеността може да стане първа по доходи в България до 2026 година Всички вести

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР