Кандидатът на ПП-ДБ и Спаси София за председател на СОС

...
Кандидатът на ПП-ДБ и Спаси София за председател на СОС
Коментари Харесай

Борис Бонев е готов да работи заедно с БСП в СОС, но не в коалиция

Кандидатът на ПП-ДБ и " Спаси София " за ръководител на СОС Борис Бонев няма планове да се отхвърля от позицията, за която не съумя да събере болшинство в два следващи тура.

Бонев разгласи, че ще групата ще води договаряния с всички останали партии в СОС - без ГЕРБ - с цел да събере недостигащите минимум 8 гласа за избирането му.

Българска социалистическа партия също се оказа вид за водача на " Спаси София ", който призна, че към този момент са водени диалози със съветниците към Иван Таков и Ваня Григорова в СОС.

Въпреки че сега Григорова оспорва легитимността на избора на Васил Терзиев, Бонев не осъди това деяние, а го дефинира като " изцяло разбираемо " от позиция на Българска социалистическа партия.

Той въпреки всичко посочи, че не ставало дума за съдружно ръководство с Българска социалистическа партия, а за " осъществяване на общи цели ".

" Управлението е при кмета, той към този момент е определен и върл, само че СОС също би трябвало да организира политики. Има доста общи цели при партиите, желаеме да забележим дали този път в действителност ще работим по тези политики или са били единствено предизборни трикове ", сподели той в изявление за Българска национална телевизия.

Макар че Бонев е подготвен да извади съветниците от " Спаси София " от обединението с ПП-ДБ, в случай че се подписа съюз за ръководство с ГЕРБ, той разгласи, че е подготвен да поддържа и техни положителни оферти и хрумвания.

Бонев аргументира желанието си да се бори за поста на ръководител на СОС с това, че индивидът на тази позиция би трябвало да е " в извънредно добър синхрон " с кмета и е представител на най-голямата мощ.

Той твърди, че в Политическа партия и Демократична България не е имало никакви разногласия към номинацията му, която е била записана в съдружното съглашение със " Спаси София " още преди изборите.

Според Бонев - персоналните му преференции дават съображение да претендира за най-високата позиция в съвета.

" Ние сме се преборили за тази опция. И преди, и по време на акцията бяхме извънредно дейни, прекарахме 4 месеца на терен, в които се скъсахме от работа. Не знам да има някой различен определен консултант с 25 000 преференции в София - водачите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Възраждане имат с 10 000 по-малко. Не знам да има някой различен с 25 000 преференции в София - водачите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Възраждане имат с 10 000 по-малко ", сподели той.

Бонев призна, че даже да получи " прелиминарен заем на доверие " като ръководител на СОС, опозиционните партии постоянно могат да го сменят, в случай че изискат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР