Кандидатът на опозицията за президент на Турция Кемал Кълъдароглу обвини

...
Кандидатът на опозицията за президент на Турция Кемал Кълъдароглу обвини
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу обвини Русия в намеса в изборите

Кандидатът на опозицията за президент на Турция Кемал Кълъдароглу упрекна Русия в интервенция в турските избори .

“Скъпи съветски другари, вие стоите зад монтажите, разпространението на дълбоки фалшификации (deep fake) и видеозаписи по отношение на изборите. Ако желаете да продължим дружбата си с вас и след 15 май, махнете ръцете си от турската страна. Ние към момента сме за продължение на съдействието и дружбата с вас ”, заяви претендентът за президент на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу в апел в акаунта си в Туитър.

Той уточни, че Русия е виновна за компромати и видеозаписи с подправени вести, популяризирани в обществените мрежи и онлайн платформите против турската съпротива в навечерието на парламентарните и президентските избори в неделя.

В обществените мрежи се появиха видеа, показващи контакти на Кълъчдароглу с виновен функционер на терористичната ПКК. Говорителят на главната опозиционна НРП съобщи, че видеата са подправен монтаж.

Вчера Мухарем Индже, един от четиримата претенденти за поста президент на Турция на изборите на 14 май, отдръпна кандидатурата си откакто в онлайн платформа бе публикуван секс компромат по негов адрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР