Кандидатът на опозиционната Републиканска народна партия за президент на Турция

...
Кандидатът на опозиционната Републиканска народна партия за президент на Турция
Коментари Харесай

Кърджали посрещна кандидат за президент на Турция


Кандидатът на опозиционната Републиканска национална партия за президент на Турция Мухаррем Индже дойде в Кърджали в четвъртък вечерта, където бе посрещнат от хиляди локални поданици, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

В сряда общинската администрация популяризира покана до жителите за рамазанска вечеря навън пред градския стадион /ифтар – след залез слънце по време на мюсюлманските пости/. Съобщение за визитата на турския политик обаче нямаше. За това той самичък написа в формалната си страница във Facebook, означиха го и турски медии.

Индже дойде прибързано в Кърджали от гръцкия град Комотини и бе посрещнат с почести от кмета Хасан Азис, депутати и деятели на Движение за права и свободи. Междувременно пред стадиона бе издигната необятна сцена с мощни озвучителни уредби, кетърингът с гощавката за хилядите постещи също бе спретнат по дългите маси. Пристигна и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, както и кметовете на побратимените с Кърджали турски общини Одрин и Силиври. След бързата вечеря започнаха речите.

Кметът Азис още веднъж съобщи, че градът е прочут като балканска столица на толерантността. Карадайъ отново предизвести, че демокрацията в България е в заплаха, само че „ пътят на Движение за права и свободи от основаването му е мир, народна власт и независимост “. „ В името на тези полезности през 1989 година се изправихме против режима без оръжия и дадохме жертви. Продължаваме да се борим за правата и свободите си както в България, по този начин и на Балканите, и в Европа “, съобщи водачът. Той изрази убеденост, че „ изборите в Турция ще бъдат почтени и транспарантни, и в страната на великия Ататюрк демокрацията ще спечелва “. „ Навсякъде в Турция виждам ветровете на смяната, виждам ги и в Кърджали. Турция желае да си върне свободата и мира, и хората още веднъж да бъдат задружни. Затова моят максимален план се назовава „ Спокойствие “, уточни от трибуната гостуващият Индже. Той акцентира, че още в деня, когато бе оповестена номинацията му за кандидат-президент на основната опозиционна партия, е свалил партийната значка – споделил си, че ще бъде държавен глава на 81 милиона души и по тази причина на предизборните му срещи и манифестации нямало партийни флагове, и се събирали хора с разнообразни убеждения. Според него президентът не може да принадлежи на една партия и няма право да държи младежите на луфт, в противен случай – властта е длъжна да ги поддържа и да им дава шанса да създават, и да основават неповторими марки, като в това време те са сериозни и свободни. „ Няма проблем те да са религиозни, само че не и отмъстителни. Страната се нуждае от правдивост във всеки бранш. Не може да има правдивост и тъждество при 9 пъти разлика в пенсиите. Властта няма да бъде еднолична. Няма място за президент, който ще се намесва и произнася за раждаемостта, броя на децата в фамилията, ще показва мястото на новия мост, нужен е подобен, който ще слуша специалистите. Няма да бъда президент, който всеки ден по площадите ще провокира кавги във всички направления, а ще демонстрирам пътя на младежите “, съобщи опозиционният претендент. Той се зарече, че няма да има едноличен режим, а ще се построи „ ръководство на общия разум и общото богатство, държавно управление на изповядващите свободата и демокрацията, на вярващите в правото и науката “. „ Вие сте жители на България и би трябвало да работите за тази страна, само че и да бъдете сътрудници, и част от ръководството й. И в никакъв случай не забравяйте идентичността си “, обърна се Индже към локалните поданици.

„ Нямам за цел да ви пусна в горещата политика на Турция, а да споделяме несгоди и наслади. В Турция всичко е подложено на разделяне, пробват се и вас да ви разделят. Не го допускайте никога. В Турция разделиха живите хора, даже и жертвите. Заедно можем да успеем. Мястото на Турция не е в пустинята на Близкия Изток, а в Европейския съюз “, уточни Индже и се насочи към границата.

Запитан дали политическият ифтар е знак за открита поддръжка на Движение за права и свободи за Мухаррем Индже и Републиканската национална партия в Турция, Мустафа Карадайъ отхвърли отговор. Програмата на кандидат-президента планува протест в петък вечерта в Бурса, където живее най-голямата маса български изселници, които по традиция гласоподават за опозицията там. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР