Кандидатът на консерваторите Валери Пекрес призова избирателите си да гласуват

...
Кандидатът на консерваторите Валери Пекрес призова избирателите си да гласуват
Коментари Харесай

Загубилите кандидати призоваха французите да гласуват за Макрон

Кандидатът на консерваторите Валери Пекрес прикани гласоподавателите си да гласоподават за Еманюел Макрон на втория тур. Тя съобщи, че крайната десница в никакъв случай не е била по-близо до властта, само че че френският народ " би трябвало да каже " не " на екстремизма ", сподели тя.

" [Историческата непосредственост на Льо Пен] с Владимир Путин я дискредитира да пази ползите на страната ни в тези трагични времена. Нейното избиране би означавало, че Франция ще стане незначителна на европейската и интернационалната сцена. Ето за какво и макар мощното ми противоречие с Макрон... ще гласоподавам за него, с цел да спра Марин льо Пен ", съобщи Пекрес в речта си пред поддръжници.

По сходен метод претендентът на Социалистическата партия Ан Идалго - която също е губеща съгласно социологическите изследвания - сподели на своите последователи да гласоподават за Макрон на втория тур.

" За да не изпадне Франция в обстановка на ненавист на всички против всички, откровено ви приканвам да гласувате на 24 април против крайната десница на Марин льо Пен ", сподели тя.

Фабиен Русел от Комунистическата партия и Яник Жадо от Зелените също помолиха почитателите си да гласоподават за Макрон на втория тур, с цел да не позволен крайната десница да вземе властта в страната.

Всички тези партии дружно получиха към 12 % от гласовете./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР