Кандидатът на ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова и независимият кандидат Мая Манолова

...
Кандидатът на ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова и независимият кандидат Мая Манолова
Коментари Харесай

Галъп интернешънъл и Тренд с последни данни за кметските избори

Кандидатът на ГЕРБ/СДС Йорданка Фандъкова и самостоятелният претендент Мая Манолова отиват на балотаж на локалния избор в София. Това сочат данните от паралелното броене на "Галъп ".

Фандъкова печели 36,5% от гласовете на гласоподавателите, а Манолова - 28,3 на 100. Трети е издигнатият от "Демократична България " Борислава Игнатов с 12,5%, а четвърти - самостоятелният претендент Борис Бонев с 11,6%.

В Благоевград на балотаж отиват претендентът на ГЕРБ Атанас Камбитов с 27,4% от гласовете и самостоятелният претендент Румен Томов с 21,8%, съгласно данните при 100% от извадката.

Хасан Азис от Движение за права и свободи печели вота в Кърджали. Според 100% от извадката той е получил гласовете на 53,5 на 100 от упражнилите правото си на избор. Втори е Никола Чанев от ГЕРБ с 29,1%.

За кметския стол в Шумен на втори тур ще се борят Любомир Христо от ГЕРБ и Венцислав Венков от Българска социалистическа партия. Те получават надлежно 33,8% и 20,6% от гласовете при 100% от извадката.

Новият остарял кмет на Стара Загора е Живко Тодоров. Той печели безапелационно на първи тур с 71,9% при 100% от извадката на "Галъп ". Втори е проф. Иван Върляков от Българска социалистическа партия с 14,1%.

Кандидатът на ГЕРБ остава в кметското кресло и във Велико Търново. Данните от 100% от извадката демонстрират, че за Даниел Панов бюлетини са пуснали 63,6% от съгражданите му. Втора е Весела Лечева с 23,0%.

Във Видин на балотаж ще вземат участие Огнян Ценков от ГЕРБ (33,2%) и Цветан Ценков (СДС и др.) с 27,2% от гласовете при 100% от извадката.

По данни на организация „ Тренд” при 50% от извадката на втори тур в Плевен ще се явяват самостоятелният претендент Георг Спартански (42,6%) и Мирослав Петров от ГЕРБ (29%).

Балотаж ще има и в Русе, демонстрират данните при 81% от извадката. В борбата идната неделя ще вземат участие Пенчо Милков от Българска социалистическа партия (34,7%) и Диана Иванова от ГЕРБ (26,7%).

Според 55% от извадката на "Тренд " Иван Портних от ГЕРБ печели във Варна с 52,2 на 100 от гласовете на жителите на морската ни столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР