Кандидат за народен представител свали украинското знаме от сградата на

...
Кандидат за народен представител свали украинското знаме от сградата на
Коментари Харесай

Кандидат-депутат с викове Ура изхвърли украинското знаме от балкона на столична община

Кандидат за депутат смъкна украинското знаме от постройката на Столична община. Той изхвърля знамето от балкона на постройката под съпровода на зов " Ура! ", заявявайки: " Вън фашистите украинци от България. ", съобщи Нюз.бг.

Засега няма реакция от институциите.

След това кандидат-депутатът реалокира знамето, което дефинира като " парцал ", от улицата до саксия на тротоара.

" Свалихме фашисткото знаме, на което не му е мястото горе. Отдавна не му беше мястото горе. Смърт на фашизма, няма да легитимираме фашистите и холокоста ", разяснява постъпката си той.

Обвиненията във " фашизъм и нацизъм " са една от основните опорни точки на Кремъл, която послужи за предлог и опрощение за съветската инвазия в страната, довела до най-кървавата война от Втората международна война насам с десетки хиляди жертви и милиони бежанци. 

С осъщественото от претендента за депутат се е похвалил нощес във " Facebook " водачът на проруската Политическа партия МИР Симеон Славчев, която взе участие в конкуренцията за идните предварителни избори на 2 април. Изпълнител на акцията, която не е доста евентуално да е осъществена инцидентно тъкмо по време на предизборната акция, е кандидат-депутатът Атанас Стефанов. Видео с осъществяването му беше публикувано от партията, която на парламентарните избори на 2 октомври 2022 година беше подкрепена от 4 536 души, или 0.18% от гласоподавателите.

Припомняме, че на 12 октомври предходната година симпатизанти на " Възраждане "  поискаха свалянето на знамето на Украйна от фасадата на Столична община, откакто няколко месеца по-рано последователи на партията успяха да го свалят като наеха вишка, само че по-късно то бе сложено назад на балкона на постройката. На 13 октомври м.г. стана ясно, че знамето е било свалено от зам.-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов, като това му струваше поста. От " Възраждане " пък се разграничиха от Иванов, който разгласи, че сменя " Атака " с партията на Костадин Костадинов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР