Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, е бил

...
Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, е бил
Коментари Харесай

Кандидат за кмет на созополското село Зидарово е бил нападнат тази сутрин.Симеон Славчев, МИР: Остро осъждаме акта на насилие срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков

Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, е бил атакуван към 3:05 часа тази заран от двама мъже с качулки, оповестиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Пострадалият, с общи пострадвания и едно счупено ребро, е настанен за лекуване в УМБАЛ-Бургас. По случая е формирано досъдебно произвеждане, осведомиха от полицията.

Нападнатият мъж е Христо Бардуков, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Созопол Тихомир Янакиев. По думите му Бардуков е бил нападнат, до момента в който се е прибирал. Удрян е с палки. В момента съм при него в болничното заведение. Нямам информация за арестувани. Вярваме в органите на полицията и съда и съм сигурен, че ще си свършат работата добре, сподели за Българска телеграфна агенция Янакиев.

По думите на потърпевшия, мъжете са го напръскали с пикантен спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което избягали.

Председателят на партия МИР упорства органите на реда неотложно да намерят причинителите на това смело и безочливо действие

Кандидатът за кмет на село Зидарово от локална коалиция " Българска социалистическа партия за България, партия МИР и Български гласъ " в община Созопол Христо Бардуков беше грубо пребит нощес в дома си в Зидарово. Маскирани мутри са влизли и нанесли жестоки удари по тялото на младия държавник и политик от екипа на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В момента Бардуков е в Интензивно поделение на болничното заведение в Бургас с потрошени ребра и фрактури по цялото тяло.

„ Категорично и остро осъждаме акта на принуждение осъществен по подобен безочлив, безсъвестен и дръзновен метод против Христо Бардуков. Очевидно мутрите и мафията са мощно обезпокоени от обстоятелството, че към този момент четири години са отвън ръководството на община Созопол и че екипа на кмета „ Изказване цялостна поддръжка за Христо Бардуков и неговото фамилията, както и на целия екип на кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Призоваваме жителите на община Созопол да не се опасяват, тъй като този акт цели и това - да сплаши хората, които след една седмица ще би трябвало да дадат своя избор на локалните избори. Напротив - призоваваме жителите на Созопол да излязат и всеобщо да гласоподават на 29-ти октомври, тъй като единствено по този начин ще можем да спрем мутрите, мафията, страха и омразата. Само единни ще можем да върнем нормалността в страната. Именно за това приканвам всички българи, партии, неправителствени организации остро да осъдят този вандалски акт. Призовавам персонално министърът на вътрешните работи да отиде на място в Созопол и да се заеме с разкриването на причинителите ", съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той пожела на Христо Бардуков бързо да се възвърне, тъй като борбата с мутрите и мафията занапред следва, а Бардуков по думите на Славчев е потвърден войник, който не се опасява от нищо и споделя и отстоява истината и справедливостта.Тихомир Янакиев има всички шансове да завоюва идните избори още на първи тур. Повече от явно е, че мутрите и мафията превзеха и ръководят страната и в този момент ползват своите мутренски способи, с цел да завладеят и локалната власт. Тези способи на побой и заплашване са присъщи на мутрите от началото на 90-те години и по всичко проличава, че това действие е за заплашване и отричане от конкуренцията. Категорично се противопоставяме на този вандалски акт и заявяваме, че нас не ние е боязън. Ще продължим нашата борба за мир, независимост и правдивост в община Созопол и всяка друга българска община ". Това съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев в своя позиция по отношение на осъществения побой над Христо Бардуков, който е от квотата на партия МИР в локалната коалиция.

Лидерът на партия МИР прикани полицията и прокуратурата неотложно да подхващат дейности и да открият причинителите на това престъпно действие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР