Кандидат за кмет на петричкото село Скрът бе заловен в

...
Кандидат за кмет на петричкото село Скрът бе заловен в
Коментари Харесай

Гърми чутовен скандал! Заловиха кандидат за кмет с незаконна дървесина, конфискуваха камиона му

Кандидат за кмет на петричкото село Скрът бе хванат в петък с цялостен камион дървесина без никакъв документ. Калоян Карадаков е арестуван при неочаквана инспекция на чиновници на РДГ Благоевград, наоколо до селото, оповестява Struma.com

Служителите открили, че дърветата, натоварени в камиона на Карадаков, не са съпроводени от никакви документи, удостоверяващи законния им рандеман. Не били маркирани, камионът бил без превозен билет. На място се развихрил огромен скандал, защото кандидат-кметът твърдял, че е купил дървесина от склад на известна локална. дърводобивна компания, само че и това не съумял да потвърди. Камионът е иззет и арестуван в базата на ЮЗДП в Кресна. Случаят ще бъде докладван на прокуратурата.

Говори се, че дървесината е била предопределена за служител на реда и държавен чиновник, които поискали от Карадаков, като движимост в дърводобивния поминък да ги снаби с дърва. За къде обаче пътувал с камиона си Карадаков официалн няма никаква информация. Калоян Карадаков бе претендент за кмет на селото през 2019-та година от Политическа партия „ Нова опция “, само че загуби от претендента на Политическа партия ГЕРБ.

С цел запазване на горите, прекъсване на контрабандната сеч и отбягване на корупционни практики от ЮЗДП Благоевград вършат изненадващи инспекции още веднъж на правилото на ротацията. Командироват се групи, които да правят инспекции на непознати територии, както е станало и в петък, когато е хванат Карадаков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР