Кандидат -управляващите обещават незабавни преговори за изясняване на историческото ни

...
Кандидат -управляващите обещават незабавни преговори за изясняване на историческото ни
Коментари Харесай

А.Ковачев: Кандидат-управляващите да бъдат по-конкретни в намеренията си към РС Македония

Кандидат -управляващите дават обещание „ незабавни договаряния за изясняване на историческото ни минало с, с цел да им дадем зелена светлина, с цел да се приобщи към Европа “, други пък, напълно великодушно, „ оставяне на историята на историците и неотложно отпушване на договарянията “. Изборите обаче минаха, към този момент готвят ново държавно управление и е време да бъдат малко най-малко по-конкретни в желанията си. Това написа евродепутатът и заместник-председател на Европейската национална партия в профила си във Фейсбук, като насочи съответни въпроси към кандидат–управляващите.
Разбираме, че за някои от сътрудниците от Демократична България, „ ИТН ” и „ Изправи се, мутри вън ”, „ българската външна политика във връзка с Северна Македония е претърпяла цялостен провал “, „ тотално проваляне “, „ трета национална злополука “, „ автогол от дузпа “ и други сходни апокалиптични картини.
Разбираме също, че претендент -управляващите дават обещание „ незабавни договаряния за изясняване на историческото ни минало с цел да им дадем зелена светлина, с цел да се приобщи към Европа “, други пък, напълно великодушно, „ оставяне на историята на историците и неотложно отпушване на договарянията “. Не на последно място, разбираме че сътрудниците са, всички и най-много загрижени за дълготрайните български ползи. Всичко това звучи прелестно! Особено преди избори и изключително, когато си надалеч от властта, акцентира Ковачев.
Изборите обаче минаха, към този момент готвят ново държавно управление и е време да бъдат малко най-малко по-конкретни в желанията си и да отговорят на следните въпроси:
Подкрепят ли българската Рамкова позиция за започването на договаряния на Република Северна Македония от октомври 2019г. и последвалата декларация на Народното събрание?
Поставят ли някакви предварителни условия на македонската страна преди България да даде зелена светлина за начало на договаряния? Ако не, ясно! Ако да, какви са тези услови? Какви дълготрайни гаранции за тяхното съблюдаване от страна на РСМ?
Каква е формулата за формалния език на РСМ, който ще попада в преговорната рамка на Европейски Съюз? Признават ли?
 Ковачев: Антибългарската корекция в Доклада на Екологичен потенциал за РСМ не е призната Ковачев: Антибългарската корекция в Доклада на Екологичен потенциал за РСМ не е призната
Антибългарската корекция в Доклада на Европейския парламент за напредъка на районен съд Македония е паднала. Това заяви за БГНЕС евродепутатът...
Искат ли от страна на РСМ да признаят българските корени на езика и на популацията живеело на територията на географска Македония в предишното? Каква е била етническата принадлежност бабите и дядовците на над 2 милиона модерни българи с корени от Македония? Българи ли са били или етнически македонци? Какъв език за говорели – български или македонски?
Искат ли в учебниците по история, учениците в РСМ, да не престават с операциите и откровените неистини, наследени от Титова Югославия? Децата да продължат да учат, че българите сме татари, окупатори, фашисти, че цар Самуил е македонски цар, че Гоце Делчев, Братя Миладинови или Натанаил Охридски са етнически македонци, говорили македонски език и борили се против България?
Съгласни ли са в РСМ да продължава говора на ненавист, издевателството, привикването и преследването на хората изразяващи намерено своята българска еднаквост?
Съгласни ли са управляващите в РСМ да не престават да финансират сепаратистки организации в Пиринска Македония като ОМО Илинден, или лобистки организации като словенският институт ИФИМЕС имащи за цел да очернят България и българският народ?
Какво им е позицията по насилственото налагане на „ македонска еднаквост и език “ на българското население на Пиринска Македония от Българска комунистическа партия и сатрапа Георги Димитров в интервала след 1944г.?, пита още Ковачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР