Кандидат-президентът на антибългарската ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска – Давкова води в

...
Кандидат-президентът на антибългарската ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска – Давкова води в
Коментари Харесай

Кандидат-президентът на антибългарската ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска – Давкова води в социлогическо проучване в РС Македония!

Кандидат-президентът на антибългарската ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска – Давкова води в социлогическо изследване в районен съд Македония!

Според изследване, извършено от Центъра за политически проучвания и връзки, взаимно с Асоциацията за журналистически, осведомителни, информационни и маркетингови услуги „ Гласът на истината “ в Северна Македония, на идните в страната парламентарни избори най-голяма поддръжка ще получи ВМРО-ДПМНЕ, а в първия тур от президентските избори максимален брой гласоподаватели ще гласоподават за Гордана Силяновска, издигната от опозиционната партия.

Така опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и претендентът й за президент получават най-висока поддръжка на идните в Северна Македония избори, сочи изследването, оповестява Българска телеграфна агенция.

В президентските избори в страната, първият кръг от които ще се организира на 24 април, 18,2 % биха дали своят вот за кандидат-президента, повдигнат от ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силяновска, а актуалният президент Стево Пендаровски получава поддръжката на 15 % от гласоподавателите, сочи изследването. Подкрепата за претендента на обединената албанска съпротива Арбен Таравари би била 7,3 %, а за сегашния министър на външните работи, повдигнат за присъединяване в изборите, Буяр Османи 4,9 %.

Според направеното от 4 до 7 март изследване, от останалите претенденти, които са изпълнили изискването за гражданска поддръжка, кандидат-президентът на Левица Биляна Ванковска би била подкрепена от 2,2 % от деклариралите, че ще гласоподават.

Кметът на Куманово, повдигнат от неговата партия ЗНАМ, Максим Димитриевски получава поддръжката на 2,6.

Градоначалниът на община Карпош в Скопие Стевчо Якимовски  – един % от интервюираните. Процентът на далите отговор, че не знаят за кого ще гласоподават е  26, а 22,8 % от респондентите споделят, че не биха подкрепили никого от участниците в президентските избори.

Заедно с втория тур на президентските избори на 8 май жителите на Северна Македония ще гласоподават и в парламентарни избори, като там съгласно приучаването най-голяма поддръжка – 20 %, получава опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, а ръководещия СДСМ среща поддръжката на 12,2 %.

Най-голямата албанска партия ДСИ, съгласно анкетата ще получи 5,9 % поддръжка, а обединението от албански опозиционни партии в страната би била подкрепена от 6,9 % от деклариралите, че имат решение за кого ще гласоподават.

Най-голям е процентът (30) на тези, които са дали отговор, че към момента не знаят кого ще поддържат на парламентарните избори, а 18,6 % декларират, че няма да гласоподават за нито една партия. В изследването е посочена и възможната поддръжка за опозиционната партия Левица, за която биха дали своят вот 2,8, и за партия ЗНАМ – 2,7 от гласоподавателите.

Проучването на Центъра за политически проучвания и връзки е телефонно, а допустимата неточност при него е  +-3,0 %.

Източник: Българска телеграфна агенция

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР