Кандидат-депутатът от НФСБ - , свързан с фалшивите COVID сертификати

...
Кандидат-депутатът от НФСБ - , свързан с фалшивите COVID сертификати
Коментари Харесай

Кандидат-депутатът, свързан с фалшивите COVID сертификати, вече е обвиняем

Кандидат-депутатът от НФСБ -, обвързван с подправените Коронавирус документи към този момент е обвинен. Това стана ясно от известие на Софийска градска прокуратура (СГП).

Досъдебното произвеждане е формирано на 03.11.2021 година Величко е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 02.11.2021 година в гр. София, действайки като помощник, съзнателно е улеснил издаването на Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за приключен имунизационен курс при еднодозови ваксини и по този начин е нарушил правила, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората, а точно Заповед на министъра на опазването на здравето от 31.05.2021 година Георгиев е направил действието по време на зараза, обвързвана със смъртни случаи.

Според събраните доказателства той е набавял персонални карти на лица, които не са имунизирани и е получил парична сума от 1350 лв., против която е заречен да спомага за издаването на Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за приключен имунизационен курс при еднодозови ваксини.
 Прокуратурата изиска имунитета на кандидат-депутата, търгувал със зелени документи Прокуратурата изиска имунитета на кандидат-депутата, търгувал със зелени документи
Софийската градска прокуратура изиска от ЦИК да бъде свален имунитетът на претендентът за народен представител от НФСБ Величко Георгиев. В послед...

Обвиняемият не се e признал за отговорен и се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

Припомняме, че Националният изпълнителен комитет на НФСБ  за уронване престижа на партията. В събота той беше осветлен като част от скица за подправени зелени документи. Actualno.com потърси коментар от патриотичната групировка и от там оповестиха за това решение на Националния изпълнителен комитет.

Освен че е изключен от партията, Величко Георгиев подаде собственоръчно заявление за излизане от кандидат-депутатската листа в 23 и 24 МИР, което е признато от РИК, прибавиха от НФСБ.

Още един кандидат-депутат от НФСБ е изключен от партията и е напуснал листата. Това е в Сливенския Балкан. Във връзка със случая в Сливен от партията споделиха, че въпросът за тях е решен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР