Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е

...
Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е
Коментари Харесай

Диана Русинова: Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на никакъв контрол

Канавките на пътя са почистени от АПИ, а пътят е в ремонт. Това е повода да няма маркировка на пътя сред Велико Търново и Русе. Дали това има отношение към злополуката ще го кажат проверяващите. Това сподели Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Забавените поправки неизбежно ще се отразяват и се отразяват на пътната сигурност.Тя обърна внимание, че нормално тежките пътни произшествия стават през нощта, тъй като ДАИ или Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация " не работи през нощта.

„ Автобусите, влизащи от Турция, не подлежат на никакъв надзор. Минават митническа инспекция, само че доста постоянно те се употребяват за карго транспорти. Имат изменение на структурата. 50-местен рейс може да вози до 17 тона, а те возят над 20 тона. Когато тежестта на рейса е над 20 тона, то не се разпределя вярно и при рискова обстановка се получава пътен случай. Нормално ли е контролиращият орган в България да има контролно време? ", попита Русинова.

Повечето водачи пътуват през нощта тъкмо тъй като детайлът „ Корупция " в „ Автомобилна администрация " е доста огромен и заради тази причина те заобикалят да минават през България денем, а пътуват през нощта, когато надзор няма, изясни тя.Според нея автомобилът, който е спрял край пътя и в който рейсът се удря, е бил спрял погрешно.

Тя уточни, че компанията е записана в Румъния, с цел да заобиколят турските жители законите на Европейския съюз. Същият рейс е минавал неведнъж по същия маршрут и е правил голям брой нарушавания, свързани с превишение на скоростта, погрешно изпреварване и придвижване в обитаеми места, снимани с видеокамери, акцентира Русинова.

Тя прикани министър-председателя да вземе съответните ограничения, с цел да проработи „ Автомобилна администрация " и Държавната организация за сигурност на пътищата. „ В тази страна няма човек, който да се ангажира с тези проблеми, и най-удобно прехвърляме отговорност на инфраструктурата и на водачите ", съобщи тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР