Каналите на Вагнер“ в Телеграм потвърждават смъртта на Пригожин в

...
Каналите на Вагнер“ в Телеграм потвърждават смъртта на Пригожин в
Коментари Харесай

Христо Грозев: Африка роди конфликта между Пригожин и руското МО

Каналите на „ Вагнер “ в Телеграм удостоверяват гибелта на Пригожин " вследствие на дейности на предатели на Русия ". Хм... може би не трябваше да споделям " Или Пригожин ще бъде погубен, или ще има втори прелом ". Това съобщи проверяващият публицист Христо Грозев в коментар в обществените мрежи за гибелта на Евгений Пригожин, водач на ЧВК " Вагнер ". " В идващия епизод: Официалното следствие на Следственият комитет на Русия ще " открие ", че украинското Главно ръководство на разузнаването (ГУР) е сложило бомба, маскирана като подарък. Путин ще участва на държавното заравяне на " героя Пригожин " (Шегувам се. Путин няма да посмее да присъства) ", написа Грозев.

По думите му в оповестения към този момент лист на починалите пасажери се отличава още едно име - Валерий Чекалов. " Страховит началник на защитата на Пригожин, който наред с другите си отговорности през годините е следил, тормозил и нападал публицисти, дръзнали да проверяват шефа му ", акцентира Грозев.По-рано журналистът съобщи, че след окончателното раздробяване на връзките с Вагнер през юни тази година Министерството на защитата и Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Русия се пробват да вербуват колкото се може повече от най-хубавите командири и наемници на Вагнер в частните военни компании като " Редут " и " Звезда ", само че доста от бойците не са се отзовали.

" Съобщава се обаче, че вместо да вербува наемници за сражения в Украйна, следеният от ГРУ " Редут " в този момент наема чиновници най-вече за задгранични/африкански задачи. Свързаните с Вагнер канали упрекват МО, че се пробва да отклони запаси, с цел да размени Пригожин на доходоносните пазари ", разяснява Грозев. " Така че главният спор сред Пригожин и МО наподобява е обвързван най-много с бъдещето на " кураторството " на африканските/близкоизточните държави-клиенти (и пазарите на ресурси), а не с това по какъв начин да се завоюва войната в Украйна ", добави той, отбелязвайки, че водачът на " Вагнер " не е удовлетворен от стечението на събитията.БГНЕС напомня, че при започване на месец август българския проверяващ публицист в Белингкат, пребиваващ в Съединени американски щати, съобщи, че " след шест месеца Пригожин или ще бъде мъртъв, или ще има втори прелом ". " През януари предходната година споделих, че Пригожин ще се обърне против Путин в границите на шест месеца - и това просто се вмести в моите периоди. Путин излезе по малкия екран и назова Пригожин изменник, всички знаят какво вършат с предателите. След шест месеца Пригожин или ще бъде мъртъв, или ще има втори прелом ", допусна тогава Грозев в изявление за " Файненшъл Таймс ".

Грозев е подозирал, че опитът за прелом на " Вагнер " на 23 юни следва в нощта преди този момент, тъй като е имало детонация на телефонния трафик сред висшите военни в Русия - съкровищница от данни, които Белингкат от време на време получава против възнаграждение. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР