Каналджийството процъфтява, защото малко знаят къде е границата ни. Имаме

...
Каналджийството процъфтява, защото малко знаят къде е границата ни. Имаме
Коментари Харесай

Експерт: Каналджийството процъфтява, защото малко знаят къде е границата ни

Каналджийството процъфтява, тъй като малко знаят къде е границата ни. Имаме съществени проблеми с граничните уреди и към момента с количеството чиновници на границата, които имат съответната подготовка. От близо година се вършат опити да се усилят щатните бройки, само че колкото и да се усилят, е нужен адаптивен интервал, през които новините чиновници да бъдат готови, по-късно да изкарат стаж с по-опитни чиновници и чак тогава да стартират да си правят работата. Това сподели за " Фокус " специалистът по национална сигурност и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

По думите му се вижда, че засиленият мигрантски напън и към момента слабата жива защита на границата, водят до по-голяма пропускливост.

" Непрекъснато към София се залавят групи мигранти. В множеството случаи това не е поради някакви специфични интервенции, а тъй като или бусът им се е развалил, или са аварирали по пътя. Тяхното залавяне прави ситуацията още по-сложна, тъй като са взети служители на реда от вътрешността на страната, които би трябвало да правят друга работа. За тези неща би трябвало да се грижи " Гранична полиция ", само че не виждам скоро това да се усъвършенства. По пресмятане на екперти на " Гранична полиция " те би трябвало да са още към 1200 души, само че би трябвало занапред да бъдат назначени, подготвени и чак тогава да има някакъв баланс във връзка с минаващите " зелена граница ", добави проф. Радулов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР