Каналджийството е високоорганизирана престъпна дейност и се прави от много

...
Каналджийството е високоорганизирана престъпна дейност и се прави от много
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: В Истанбул и в Одрин има борси за каналджийски услуги

Каналджийството е високоорганизирана незаконна активност и се прави от доста хора, имащи разнообразни функционалности. Това сподели в предаването " 120 минути " по bTV заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

По думите му, трафикантите на мигранти са проведени по метод, по който реализират контакти с интернационалните си сътрудници.

В Истанбул и в Одрин има тържища за каналджийски услуги и бежанците, които желаят да стигнат до Западна Европа, ги търсят, уточни Сарафов, като добави, че на избрани места - офиси или магазини - се оставят до 5000 евро, като тези суми се отблокират, когато мигрантът дойде в друга страна.

" Тогава той праща клип, с цел да може парите да бъдат отблокирани на съответните уредници в Турция, и това е нещо като застраховка ", изясни шефът на Националната следствена работа.

Сарафов очерта пътя на незаконните мигранти. " Лицата стигат да българската граница, минават през оградата, откъдето ги поемат българи. Бежанците се качват на бус и се транспортират до българо-сръбската граница. В тази незаконна активност са заети доста лица, като верига ", добави той.

По думите на Борислав Сарафов най-тъжното и унизително за нас е, че преследваме мигрантите, вместо каналджиите.

" Присъдите би трябвало да са по-строги, само че това не зависи от Министерство на вътрешните работи или от прокуратурата, тъй като те се постановат от съда. Размерът на наказванията се дефинират от тежестта на осъщественото закононарушение ", добави той.

Заместникът на Иван Гешев прикани прокуратурата да желае допустимо най-строгите и ефикасни присъди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР