Канал 3 Колективният имунитет не е идея, това трябва да се

...
Канал 3
Колективният имунитет не е идея, това трябва да се
Коментари Харесай

Мангъров: Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалена

 Канал 3 Колективният имунитет не е концепция, това би трябвало да се случи, с цел да преодолеем тази зараза – най-малко 70% от популацията на земното кълбо да прекара. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един % ще починат – това се случва всяка година при зараза с грип. Това съобщи в " Офанзива с Любо Огнянов “ по Канал 3 членът на Медицинския съвет доцент Атанас Мангъров по отношение на обществената изолираност, въведена през изключителното състояние.

" Социална изолираност е нужна, само че тази, която ние я играем, е малко прекомерно. Социалната изолираност дава опция на инфектираните да проявят признаците на заболяване, вероятно тези с непосредствен контакт с тях да се заразят, и в случай че стоят задоволително дълго у дома, там да се разболеят и случаите да се лимитират в тези дребни общности със инфектирани “, изясни механизма на изолацията.

Доц. Мангъров счита, че със обществената изолираност единствено се отсрочват събитията във времето, само че не се реализира групов имунитет. " Хората по този начин или другояче ще го прекарват – безусловно. Ако храните заблуда, че няма да се случи, доста се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи.

Това, което се цели с това отдалечено уединяване, е нещата да се отсрочат. И по този начин ще понижим броя на случаите, само че когато се отворим, ще се върнем в в началото състояние “, счита доцент Мангъров, като добави: " Ако питат мен, аз въобще няма да затворя заведенията за хранене “.

Доц. Мангъров изясни, че ковид може да се прихване и от въздуха, освен това от повече от 2 м разстояние. " Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, само че може да е по-кратко или по-дълго ", обясни той. " Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае по кое време е станало ".

За бързите проби, които доцент Мангъров предлага, той увери, че няма търговски интерес от въвеждането им. " За тях няма потребност от лаборатория, а единствено от ООД ", сподели доцент Мангъров и напомни, че PCR тестванията имат 70% сензитивност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР