Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи днес, че правителството му ще

...
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи днес, че правителството му ще
Коментари Харесай

Канада дарява система за противовъздушна отбрана NASAMS на Украйна

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо заяви през днешния ден, че държавното управление му ще закупи американска система за противовъздушна защита, която ще подари на Украйна.

Системата за противовъздушна защита, създадена в Съединени американски щати, е на стойност 302 милиона щатски $, съобщи министърът на защитата Анита Ананд.

Съобщението беше направено след двустранната среща сред Трюдо и президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Мексико сити.

Канада предлага на Украйна Националната усъвършенствана ракетна система " земя-въздух " NASAMS, с цел да противодейства на масираните бомбардировки на Русия по сериозната й инфраструктура, сподели Ананд.

" Канада ще продължи да поддържа украинския народ в битката му против противозаконното и безпричинно навлизане на Русия ", написа Ананд в Туитър.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори, че Канада е " потвърдила блестящо " своята поддръжка.

" Благодаря ви, че ни помагате да защитим нашето небе. NASAMS, закупени за нас от Канада, ще бъдат мощен щит за нашите градове и жители ", написа Зеленски в Туитър.

Дарението е в допълнение към бронираните машини, артилерията, боеприпасите, камерите за безпилотни летателни апарати и зимното облекло, които Канада към този момент даде на Украйна за отбиване на съветската инвазия.

Системата за отбрана NASAMS се е потвърдила като извънредно сполучлива в отбраната от набези с дронове, ракети и самолети./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР