Канадският министър на промишлеността Франсоа-Филип Шампан официално отхвърли част от

...
Канадският министър на промишлеността Франсоа-Филип Шампан официално отхвърли част от
Коментари Харесай

Канада отхвърли частично сливането на телекомите Rogers и Shaw

Канадският министър на индустрията Франсоа-Филип Шампан публично отхвърли част от договорката за обединение сред канадските телекомуникационни колоси Rogers и Shaw, аргументирайки решението си с нуждата от конкуренция на пазара на безжични услуги.

Двете компании оповестиха обединяването си на стойност 26 милиарда канадски $ (19 милиарда щатски долара) през март, само че срещнаха отпор, защото то евентуално ще докара до по-малък избор за потребителите и по-високи сметки за мобилни телефони.

“По-рано тази година заявих, че никога няма да разреша прехвърлянето на лицензи за безжични услуги на едро от Shaw към Rogers ”, съобщи Шампан на конференция, “Днес публично отхвърлих това искане. ”

Предвиждайки решението, Rogers към този момент беше предложил опция за справяне с проблемите, като продаде дъщерното сдружение Freedom Mobile на Shaw на основаната в Квебек Videotron.

Това също щеше да изисква утвърждението на Шампан и във вторник той сложи две условия: Videotron би трябвало да резервира добитите лицензи за безжична връзка за най-малко 10 години и да предлага цени, които в този момент са налични в Квебек и са приблизително с 20% по-ниски от тези в останалата част на Канада на клиенти в цялата страна.

По данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз интернет и мобилните телефонни услуги в Канада са измежду най-скъпите в индустриализирания свят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР