Канадските и американските власти работиха заедно в едногодишно разследване на

...
Канадските и американските власти работиха заедно в едногодишно разследване на
Коментари Харесай

Полицията разби канал за оръжия и наркотици между Канада и САЩ

Канадските и американските управляващи работиха дружно в едногодишно следствие на трансграничен трафик на огнестрелни оръжия, което докара до 42 ареста и изземване на оръжия и опиати, заяви полицията в Торонто във вторник, представена от Ройтерс.

Арестуваните лица, против които са повдигнати общо 422 наказателни обвинявания, ще се явят пред съда в Торонто в петък, се споделя в изказване на полицията. Властите настояват, че лицата са взели участие в противозаконни продажби на огнестрелни оръжия в Торонто и близките региони .

Делът на убийствата с огнестрелно оръжие в Канада е несравнимо по-малък от този в Съединените щати, демонстрират данни от 2020 година, само че към момента е по-висок от този в други богати страни и се повишава. Повечето от оръжията, употребявани при закононарушения в Онтарио, най-гъсто обитаемата провинция, са импортирани контрабандно от Съединените щати.

Правителството на премиера Джъстин Трюдо даде обещание да се бори с закононарушенията с огнестрелно оръжие посредством строги ограничения за надзор върху оръжията, в това число общонационално заледяване на продажбата, покупката или прехвърлянето на оръжия в Канада.

От 173 иззети огнестрелни оръжия множеството са били револвери, заяви полицейската работа на Торонто. По-голямата част от огнестрелните оръжия са били контрабандно импортирани в Канада от Съединените щати, а някои са от вътрешен генезис, се споделя в известието.

Полицията също конфискува фентанил на стойност към 300 000 канадски $ (222 700 щатски долара) и кокаин на стойност към 190 000 канадски $  (140 900 щатски долара).

Полицейската работа на Торонто е почнала следствието през март 2022 година и е работила с други районни полицейски и гранични управляващи в Канада и Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви на Съединени американски щати.

Канада има по-строги закони за владеене и носене на оръжие от Съединените щати, само че канадците могат да имат огнестрелни оръжия с лиценз, а дългите оръжия, предопределени за потребление за лов, не следва да бъдат регистрирани .

Миналата година канадската полиция арестува 22 души, конфискува 27 револвера и опиати на стойност 1,3 милиона канадски $ (964 000 щатски долара) по време на 10-месечно следствие на мрежа за трафик на оръжие и опиати, настояща в Канада и Съединените щати.
 Мъж простреля петима души в жилищна постройка в Торонто
Мъж простреля петима души в жилищна постройка в Торонто

Стрелецът е погубен от полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР