Канадските депутати ще получат паник бутони, с които ще могат

...
Канадските депутати ще получат паник бутони, с които ще могат
Коментари Харесай

Раздават паник бутони на канадските депутати заради заплахи

Канадските депутати ще получат паник бутони, с които ще могат за извикват полиция при незабавни случаи, на фона на възходящия тормоз, заплашванията и закани за разпра с тях.

Мярката бе оповестена от министър по публичната сигурност Марко Мендисино, който също е получавал смъртни закани.

"Много от отрицателната и токсична изразителност, на която сме очевидци онлайн бе доста притеснителна ", съобщи той.

Канадски депутати също по този начин са заплашвани по улиците, а предходната година министър председателят Джъстин Трюдо бе замерван с камъни.

Мендсино, който бе заплашван предишния месец, откакто внесе в Народното събрание проектозакон за надзор над оръжията, съобщи, че мобилните аларми ще прибавят още един пласт на сигурност за политиците.

На депутатите също по този начин се предлага да бъдат конфигурирани камери и аларми в домовете им, както и да минават образование за това по какъв начин да деескалират обстановки с евентуално принуждение.

"Трябва да имаме опцията да водим яростни диспути без да ставаме очевидци на такова равнище на жлъчност и съвсем физическа борба и искрено подбудителство към принуждение и смъртни закани, " съобщи Мендисино.

Няколко политици преди този момент се оплакаха от Кралската канадска конна полиция, която дава отговор за тяхната сигурност, че не взема техните терзания на съществено.

Има един политик, който е подложен на изключително сериозен тормоз.

Джагмийт Сингх, водачът на лявата Нова демократична партия (НДП), който е сикх, бе подложен на тормоз от страна на ядосани протестанти предишния месец в Онтарио.

Появиха се видеа, на които стачкуващите го наскърбяват, именуван го „ изменник “ и му пожелават да почине.

Депутатът от НДП Хедър Макфиърсън съобщи пред CBC, че се притенсява за сигурността за фамилията си и че е получавала закани за живота на нейното куче.

Няколко депутати настояват, че тормозът се е ускори от митинга против имунизациите, който окупира Отава през февруари и март.

Тогава по този начин нареченият „ Конвой на свободата “, формиран от стотици камиони блокира града. Канадски медии осведомиха, че в продължение на няколко дни по време на митинга Трюдо и неговото семейство са били евакуирани на загадка място.

Депутатът Джуди Сгро споделя, че доста политици не се чувствали в сигурност след митингите.

Тя в началото отказала да нови паник бутон, само че след това се съгласила, откакто една вечер някой я наблюдавал до дома ѝ, осведоми BBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР