Канадската полиция разпръсна със сила срещу сертификатите за ваксина срещу

...
Канадската полиция разпръсна със сила срещу сертификатите за ваксина срещу
Коментари Харесай

Канада разпръсна Конвоя на свободата. Протестите минаха през Париж и Хага, следва Брюксел

Канадската полиция разпръсна със мощ против документите за ваксина против COVID-19, предадоха осведомителните организации. Демонстрацията беше траяла 6 дни, блокирайки достъпа до мост, който свързва Канада и Съединени американски щати.

В момента на моста Амбасадор към този момент няма хора, само че прекосяването по него към момента не е допустимо.

Действията на полицията идват след правосъдна заповед от петък за преустановяване на митинга, само че все пак участниците продължиха окупацията на мястото.

В известие на полицията от неделя се споделя, че са осъществени "няколко ареста " и че са били конфискувани моторни транспортни средства.

Най-известните участници в тези митинги са водачите на камиони, които се дефинираха като "Конвой на свободата ". По-късно това име беше взето и от всички останали протестиращи. Преди две седмици те блокираха с разнообразни транспортни средства центъра на Отава. После се насочиха към окупирането на моста Амбасадор.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Те недоволстват против ограниченията, ориентирани към преодоляването на пандемията от COVID-19, настояват, че тези ограничения лимитират конституционното им право на независимост и упорстват да отпаднат имунизационните паспорти. Според протестиращите документите нарушават правото им да не се имунизират.

Мостът Амбасадор свързва американския град Детройт с канадския Уиндзор. Това е най-натовареният сухоземен кулоар сред двете страни. Той е мapшpyт зa дocтaвĸa нa aвтoмoбили и ceлcĸocтoпaнcĸи пpoдyĸти в Дeтpoйт. Производители като Форд, Тойота и Дженерал Мотърс преди дни оповестиха, че понижават производството си в Канада поради блокадата.

Докато траеха митингите, някои региони на Канада смекчиха ограниченията за преодоляване на COVID-19.

Протестът в Канада насърчи аналогични прояви във Франция, Нидерландия и Нова Зеландия. В събота Париж беше блокиран от стотици транспортни средства. Хора, пристигнали от цялата страна, стачкуваха против условието за сеертификат при влизане в заведения и публични здания. Полицията употребява сълзотворен газ и арестува десетки участници.

Подобни подиуми се следиха и в Хага.

Сега протестиращите са се насочили към Брюксел, написа Би Би Си. Властите в града авансово не разрешиха проявата, планувана за понеделник.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР