Канадската компания Seabrick представи иновативен строителен материал, предназначен за изграждане

...
Канадската компания Seabrick представи иновативен строителен материал, предназначен за изграждане
Коментари Харесай

Революционна технология: Морски тухли от водорасли са бъдещето на селища насред океана

Канадската компания Seabrick показа новаторски строителен материал, предопределен за създаване на морски уреди. На първо място - бързосглобяеми плаващи платформи, които могат да служат като основа за построяването на всевъзможни други здания върху тях.

Става въпрос за самобитен тип " морски тухли " -  готов главен детайл за създаване на разнообразни архитектурни обекти. Идеята се връща към концепцията за основаване на плаващи селища, които не принадлежат на никого, с изключение на на техните притежатели. Те плуват в неутрални води и са територии, където законите на никоя страна не се ползват. Жителите на такива плаващи градове дефинират своя личен метод на живот, могат да се сплотяват в общности, да построяват цели мегаполиси - или, назад, когато и да е да отделят от цялото персоналната си платформа и да отплават.

Последното условие се трансформира в основен фактор в създаването на " морските тухли ", които работят на правилото на детски конструктор. Частите се свързват елементарно между тях и също по този начин елементарно се разединяват, могат да се употребяват за създаване на структури от всевъзможен размер - в рационални граници. Материалът е водоустойчив, с позитивна плаваемост, само че най-важното е, че е по-евтин от металните понтони  - с 53%, плаващия бетон  - със 72% и офшорните алуминиеви платформи  - с 83%.

Тези тухли са направени от водорасли посредством събиране на растения, изхвърлени на брега. Там те гният и основават нехигиенични условия, тъй че навременното изхвърляне на водораслите ще донесе спомагателни изгоди. Изсушени и натрошени водорасли, дружно с химически добавки, се трансформират в разтвор и се изсипват във форма, а след изстудяване се покриват с нетоксична пластмаса. Съобщава се, че новите морски тухли са изцяло екологични.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР