Канадската компания Electra Meccanica Vehicles Corp. твърди, че дори Илон Мъск

...
Канадската компания Electra Meccanica Vehicles Corp.
твърди, че дори Илон Мъск
Коментари Харесай

Канадската елтриколка Solo струва само $15 500 и е пъргава колкото Porsche – видео

Канадската компания Electra Meccanica Vehicles Corp. твърди, че даже Илон Мъск би желал да направи сходен електрически автомобил, в случай че се е бил сетил преди време. Нейното създание е напълно електрическа триколка с технология като на Tesla, само че цената й е като на дребната Ford Fiesta. Това е е едно от най-странните, само че изцяло функционално превозно средство, което в миналото сме виждали, само че може умерено да предефинира понятието градски всекидневен автомобил. Машината се създава в дребна фабрика в околностите на Ванкувър, Канада.

Solo е едноместен електрически автомобил с три колела, юридически от Electra Meccanica Vehicles Corp. И се предлага на цена от $15 500. От декември миналата година към този момент може да се срещне по улиците на Ел Ей, а проектите на компанията са за произвеждане на над 70 000 броя през идващите две години, като повечето от тях ще се осъществя по Западното крайбрежие на Щатите.

Машинката се показва сносно на пътя – ускоряването й от място до 100 км/ч става за към осем секунди, което е почти като представянето на Porsche Cayenne. Пълното презареждане на акумулатора й отнема три часа, пробегът с едно зареждане е 160 км, а оптималната скорост е 140 км/ч. И в това време има достатъчно багажно пространство начело и откъм гърба, за да поеме толкоз покупки, колкото голяма пазарна количка от супермаркет.

Пазарната стойност на Electra Meccanica в момента се прави оценка на едвам $44 милиона, но вече има предварителни поръчки за автомобили на стойност $2.4 милиарда! Има вероятност компанията да даде глътка въздух и на завода на GM в Ошава, Онтарио, който американската компания желае да закрие като остави над 3000 служащия без работа.



"Вече разговаряхме с тях /GM/ по този въпрос ” - съобщи Джери Крол, Съд на Европейските общности на Electra Meccanica, добавяйки, че към момента няма някакви решения по въпроса - “Нищо не би ме направило по-щастлив от това да дам работа на тези хора със основан в Канада автомобил ”.



Автопроизводители от ранга на Tesla Inc., Nissan Motor Co. и Volkswagen Group се конкурират в създаването на чист автомобил на бъдещето. Техните разработки, обаче, са доста скъпи, доходността им е под въпрос и сега те по-скоро губят пари. Според хората на Electra Meccanica, техният, не особено красив автомобил може да предефинира категорията градски електрически автомобил за ежедневна приложимост.



"Tesla прави отлична работа в направата на огромни коли – стандартни, но електрически ” - споделя Крол, който по-рано е работил по електрическите задвижващи системи на NASA в Калифорния и е добър прочут с създателите на Tesla, Maрк Тарпънинг и Мартин Еберхард.

"нашата компания към този момент произвежда автомобил, който и Елон Мъск вероятно би искал да прави. Чудесно е да правиш автомобили които костват $45 000, $100 000 или $250 000. Но не са за всеобщия покупател. Един електромобил за $15 000, който ги кара да не купуват бензин или дизел е нещо съзидателно ”.

Според Крол с напредването на технологиите цените на електромобилите трябва да падат, което ще разреши на производителите да опитват с разнообразни архитектури. Тогава потребителите могат да поискат миниванове, други пикапи, а трети триколки за ежедневна градска приложимост. Добре схваща още, че неговото предложение надали ще се трансформира в следващата Tesla.

От Electra Meccanica дефинират три вида купувачи на машината си – тъй наречените “commuters ” - ежедневно пътуващите в града, компаниите предлагащи коли за споделено ползване – car-sharing, куриерски и доставни компании, които имат едно нещо общо – един човек в колите си.

Почти 90% от американците, които карат колите си всеки ден до раотата и назад, са сами в тях. А това е евентуален пазар с размер 115 милиона купувачи. DHL Worldwide Express и 7-Eleven Inc. Вече тестват Solo като автомобил за доставки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР