Канадската компания Dundee Precious Metals (DPM) обяви, че иска да

...
Канадската компания Dundee Precious Metals (DPM) обяви, че иска да
Коментари Харесай

Канадската Dundee придобива 75% от непроучено златно находище в България

Канадската компания Dundee Precious Metals (DPM) разгласи, че желае да придобие 75% от медно-златния план " Иглика " в България, който сега е 100% благосъстоятелност на друго канадско сдружение - Velocity Minerals. Двете компании към този момент са подписали обвързващо съглашение за изключителна алтернатива за придобиване на мажоритарен дял в проучвателния план и обвързваните му права.

Velocity е компания за изследване и развиване на злато, фокусирана върху Източна Европа. Тя е мажоритарен притежател на сдружението, контролиращо златното находище " Розино ", като си партнира по създаването на няколко плана в страната и с " Горубсо - Кърджали ".

В България Dundee е концесионер на две мини - " Челопеч " и " Ада Тепе " . През последните години компанията регистрира забележителен растеж на добива на злато от тях.
 Dundee Precious Metals търси нови 24 000 унции злато в мината
Dundee Precious Metals търси нови 24 000 унции злато в мината " Челопеч "

Канадската компания ще изхарчи до $6 милиона за проучвателна активност

Velocity Minerals закупи 100% от златодобивния план " Иглика ", ситуиран в югоизточната част на България, през 2020 година. Находището е незадоволително проучено , ситуирано е в доста перспективен минерален пояс от благородни и съществени метали. Проектът е ситуиран в най-западната част на плодотворния тетянски пояс , който пресича България и съдържа редица епитермални залежи на злато и порфир от мед и експлоатационни мини.

По-точно казано, " Иглика " се намира на територията на общините Болярово и Елхово и по-точно - в землищата на селата Лалково, Ситово, Иглика, Голямо Шарково, Малко Шарково и Воден.

Съгласно договорката, DPM има обвързващо обвързване да заплати на продавача първична сума от $250 000 в брой, оповестява Velocity Minerals. Друго обвързващо изискване на договорката е Dundee да финансира и приключи 10 000 метра сондажи през идващите 12 месеца.

Предвижда се DPM да финансира общо 40 000 метра сондажи в парцела " Иглика ". Канадската компания би трябвало да финансира и даде оценка на минералните запаси на находище, което се намира в територията за изследване, както и предпроектно изследване на друго находище.

DPM би трябвало да заплати още $115 милиона в брой на Velocity , като всички горепосочени условия би трябвало да бъдат изпълнени в границите на 5 години. Ако DPM ги извърши в границите на периода на опцията, ще може да придобие непряко 75% от правата в парцела. Velocity от своя страна ще получава 2% възвръщаемост от приходите от продажби.
 Приходите на Dundee от златодобив в България понижават: какви са упованията отсега нататък
Приходите на Dundee от златодобив в България понижават: какви са упованията отсега нататък

Постъпленията на компанията от активността ѝ в България образуват към 80% от общите ѝ доходи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР