Канадската компания Daymak продължава работа над Spiritus, който трябва да

...
Канадската компания Daymak продължава работа над Spiritus, който трябва да
Коментари Харесай

Пускат е-кола, която може да копае криптовалута

Канадската компания Daymak продължава работа над Spiritus, който би трябвало да влезе в произвеждане през 2023 година Сега, употребявайки Twitter, разработчиците оповестяват, че същият ще разполага с невероятна функционалност: Spiritus ще стане първият електрически автомобил, който ще може да добива криптовалута по време на зареждане на станцията. Предварителните поръчки за „ миньора” към този момент се одобряват, като заплащането му също може да стане с криптовалута.

Както излиза наяве, триколесният електрически модел ще може да добива най-различни криптовалути – „ от Dodgecoin до Bitcoin». За задачата е създадена криптовалутна инфраструктура, наречена Nebula, за която е подадена поръчка за патент. Тя включва в себе си технологията Nebula Miner и цифров портфейл Nebula

Daymak дава обещание, че всякога, когато Spiritus бъде включен да се зарежда, той обезпечено ще носи възвръщаемост на притежателя си. Компанията създава и своя новаторска зарядна станция Ondata, за която също са подадени документи за патентоване.

Чрез портфейла Nebula Wallet ще може да се съхранява криптовалутата, както и да се вършат преводи.
 Източник: Daymak Avvenire
От 1 юни Daymak приема поръчки за Spiritus, който компанията дефинира като „ най-бързия 3-колесен електромобил”.

Базовата версия Deluxe моделът би трябвало да подсигурява до 300 км пробег. Топ модификацията Ultimate дава обещание до 480 км, а ускорението от 0 до 97 км/ч ще става единствено за 1,8 секунди. Такава е динамичността и на показания преди два дни Rimac Nevera с неговите близо 2000 к.с. мощ. Проблемът е, че тази динамичност идва на цена от $149 000. Иначе базовата трансформация започва от $19 995.

Канадците възнамеряват до 23 юли да съберат 50 000 поръчки (срещу $100 всяка), а моделът да влезе в произвеждане през 2023 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР