Канадката Сара Митън добави златен медал към своята колекция, като

...
Канадката Сара Митън добави златен медал към своята колекция, като
Коментари Харесай

Канадка спечели първата титла на световното първенство по лека атлетика в зала

Канадката Сара Митън добави златен орден към своята сбирка, като завоюва купата в тласкането на гюле за дами на международното състезание по лека атлетика в зала в Глазгоу (Шотландия), първи край от конкуренцията.

27-годишната сребърна медалистка от миналогодишния шампионат на планетата навън стигна до триумфа с персонален връх от 20.22 метра, които реализира в шестия си опит.

" Да бъда международен първенец, това звучи необикновено. Не можех да го кажа преди и в този момент, евентуално в никакъв случай няма да спра да го дублирам. Това е миг, който не може да ми бъде лишен ", сподели Митън след надпреварата.

Германката Йемиси Огунлейе остана втора с 20.19 метра, а двукратната международна шампионка навън Чейс Джаксън (САЩ) взе бронза с 19.56 метра.



Митън, която стана първата канадска международна медалистка в тласкането на гюле предходната година в Будапеща, неотдавна сподели, че се надява да добави сбирката си с олимпийско и международно злато.

" Очевидно е олимпийска година и всички се приготвят старателно. Това в действителност е огромна стъпка по пътя към Париж ", съобщи канадката.

Испанката Мария Висенте скъса ахилесовото сухожилие в скока на височина по време на надпреварата в петобоя, което може да отсрочи фантазиите й за присъединяване на Олимпийските игри в Париж 2024. Висенте, която беше изнесена на носилка, е европейска шампионка до 23 години в седмобоя.



" Лекарите споделиха, че имам цялостно скъсване. Ще се върна след травмата, сигурно, както към този момент направих преди ", сподели испанката.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР