Канадецът Вашек Поспишил се класира за финала на турнира по

...
Канадецът Вашек Поспишил се класира за финала на турнира по
Коментари Харесай

Поспишил е вторият финалист в София

Канадецът Вашек Поспишил се класира за финала на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 389270 евро. Поспишил пласира 19 аса и надви над французина Ришар Гаске с 6:7(6), 6:2, 6:0 след 1:52 часа игра.

Първият сет, който продължи 55 минути, мина без пробиви, макар преимуществото на канадеца. В табрека 34-годишният Гаске се възползва от по-големия си опит и измъкна частта с 8:6 точки, откакто навакса закъснение от 3:5.

Постепенно 30-годишният Поспишил тотално овладя контрола върху мача, още повече, че противникът му получи и физически проблем във втория сет. Така канадецът съумя да стигне до цялостен поврат, откакто завоюва 11 следващи гейма.

" Щастлив съм. Имах шансове в първия сет. Сервирах сносно и беше разочароващо, че го изгубих. Но останах спокоен, тъй като усещах, е играта ми върви. Във втория сет покачих още интензитета, станах по-агресивен, а той позагуби сила. В същото време аз поддържах непрекъснато положително равнище. Чувствах се добре, усещах, че диктувам играта. След пробива при започване на третия сет към този момент бях доста убеден и заиграх още по-освободено. За мен е приятна изненада от метода, по който приключвам сезона с представянето си си на този шампионат ", разяснява Поспишил, който доближи до втори край за сезона след конкуренцията в Монпелие през февруари и общо до трети в кариерата си.

Той ще търси на следващия ден първи трофей против дебютанта в мач за купата в Тура на АТП Яник Синер (Италия).

" Яник е доста надарен юноша. Ще бъде мъчно. Той в този момент пробива, само че има голям капацитет и може да бъде един от идващите огромни играчи в тениса. Естествено считам, че имам шансове. Със сигурност ще бъде оспорвано. Ще дам най-хубавото от себе си, само че ще се постарая и да се развличам. Надявам се да поднасям добре, да посрещам добре, да бъда нападателен и да се възползвам от възможностите си. Сигурен съм, че ще би трябвало да играя доста мощно, в случай че желая да печеля. Надявам се и опитът от предходните финали да ми помогне ", сподели още канадецът, който си подсигурява нанагорнище с 13 места до 61-ото в международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР