Канадецът Феликс Оже-Алиасим запази стопроцентовия си баланс срещу водача в

...
Канадецът Феликс Оже-Алиасим запази стопроцентовия си баланс срещу водача в
Коментари Харесай

Оже-Алиасим пребори световния номер 1 Алкарас и е на финал в Базел

Канадецът Феликс Оже-Алиасим резервира стопроцентовия си баланс против лидера в международната класация по тенис Карлос Алкарас и се класира на финала на шампионата от сериите АТП 500 в Базел.

В първия полуфинал от програмата Оже-Алиасим реализира безапелационен триумф с 6:3, 6:2 над първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати. В разногласието за купата той ще чака спечелилия от дуела сред датчанина Холгер Руне и испанеца Роберто Баутиста Агут.

За Оже-Алиасим днешният триумф е 12-и следващ, като финалът в Базел ще бъде трети по ред за него след тези във Флоренция и Антверпен. Освен това той към този момент има три победи в три мача против Алкарас и умерено може да бъде избран като най-неудобния противник за испанеца.

Двубоят не предполагаше такова развиване първоначално си, като в първите шест гейма сервиращият непроменяемо печелеше подаванията си. Тогава обаче играта на Оже-Алиасим мина на друго равнище и той взе шест от идващите седем гейма, с цел да се откъсне напред 6:3, 3:1. До края Алкарас не съумя да възвърне и пропусна да се класира за осмия си край за сезона.

Наградният фонд на шампионата в Базел е 2 135 350 евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР