Канадецът Джеймс Крауфорд записа най-доброто време в супергигантския слалом, валиден

...
Канадецът Джеймс Крауфорд записа най-доброто време в супергигантския слалом, валиден
Коментари Харесай

Канадец спечели Супер-Г за мъжката комбинация в Кортина

Канадецът Джеймс Крауфорд записа най-хубавото време в супергигантския слалом, годен за алпийската композиция на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия).

The Men's Alpine Combined is underway

Who are you backing to win gold?
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Състезателя на „ Кленовите листа “ даде време от 1:19.95 по „ Олимпия каузи Тофане “, с което приключи на 0.08 секунди пред най-хубавия комбинатор и международен първенец в дисциплината от Оре 2019 Алекси Пентюро (Франция). Трето време даде двукратния златен медалист от шампионата в Кортина Винсент Крихмайер (Австрия), който приключи на 0.30 зад Крауфорд.

За разликата от надпревари в супергигантския слалом и спускането, които се организираха през предходната седмица на „ Вертиджине “ и бяха извоювани от Крихмайер. Днешното Супер-Г се организира на по-леката „ Олимпия каузи Тофана “, която се употребява за женските стартове в скоростните дисциплини. Причина за тази смяна е фактът, че с изключение на мъжката композиция, през днешния ден се организира и тази при дамите, което не дава задоволително време на уредниците да трансформират трасето от една писта към другата и назад. Освен това и рецензиите, които отнесе „ Вертиджине “ от звездите в скоростните дисциплини също способстваха до взимането на това решение.

Слаломът от алпийската композиция на Световното състезание в Кортина д‘Ампецо е очакван за 16:20 часа българско време. В него стартовият ред ще подхожда на класирането от супергигантския слалом, което значи, че Крауфорд ще се спусне във допустимо най-хубавите условия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР