Канада забрани износа на някои лекарства с рецепта, за да

...
Канада забрани износа на някои лекарства с рецепта, за да
Коментари Харесай

Канада забрани износа на лекарства с рецепта, за да предотврати недостиг

Канада забрани износа на някои медикаменти с рецепта, с цел да предотврати дефицит в страната, заяви Би Би Си.
Решението е в отговор на американски проект, който ще разреши да се внасят медикаменти от Канада, с цел да станат по-евтини за американците. Въпреки че цените на медикаментите с рецепта в Канада са по-високи от тези в някои страни, те са по-евтини от Съединени американски щати.
Редица снабдители на медикаменти в Канада предизвестиха, че проектът на президента Тръмп ще докара до дефицит. Пандемията към този момент е нараснала търсенето на някои медикаменти, оповестява организация AФП.
В изказване на министерството на опазването на здравето на Канада се споделя, че страната доставя 68% от медикаментите си от чужбина и по тази причина е значимо да се заобикалят всевъзможни разстройства в доставките.
„ От фирмите в този момент ще се изисква също да дават информация за оценка на действителен или евентуален дефицит при поискване и в границите на 24 часа, в случай че има сериозен или непосреден риск за здравето “, се споделя в изказването.
Тръмп подписа изпълнителна заповед през юли, с цел да разреши законен импорт на по-евтини медикаменти от Канада. Месец по-късно канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи, че се радва да помогне на други страни за техните доставки, в случай че е допустимо, само че неговият приоритет е да отбрани потребностите на канадците.
Производителите на медикаменти са изправени пред мощна рецензия от американски политици - в това число от Тръмп - както и от застрахователни компании и групи пациенти поради високата цена на новите медикаменти и повишаването на някои по-стари генерични медикаменти.
Избраният президент Джо Байдън към този момент приказва за евентуален импорт на медикаменти като средство за понижаване на разноските.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР