Канада въвежда нови правила, според които до 2035 г. всички

...
Канада въвежда нови правила, според които до 2035 г. всички
Коментари Харесай

От 2035 година Канада забранява продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене

Канада вкарва нови правила, съгласно които до 2035 година всички продавани в страната коли би трябвало да имат нулеви излъчвания. Съгласно условията най-малко 20% от всички продажби на нови коли в страната през 2026 година би трябвало да бъдат електрически, водородни и електрически транспортни средства с опция за включване към електропреносната мрежа. Този % ще нарасне до 60% към 2030 година и до 100% през 2035 година Гарантирането на тези проценти зависи от производителите на коли и дистрибуторите. Целта на този ход е последователното унищожаване на колите, задвижвани с изкопаеми горива.

Новите правила, наречени „ Стандарт за досегаемост на електрическите транспортни средства„, имат за цел да решат другия проблем в прехода на Канада към екологичен превоз – дългото очакване за доставка на „ зелени “ коли, закупени от жителите на страната. В момента канадският пазар на електрически автомобили е по-малко прелъстителен за производителите, в сравнение с пазарите в Съединени американски щати и Европа – през 2022 година са продадени единствено 88 000 електрическия автомобил, което не е доста. Новите правила би трябвало да подсигуряват, че на пазара ще има задоволително електрически автомобили, с цел да се отговори на огромното и възходящо търсене от страна на канадците.

Производителите на коли ще бъдат подтиквани с данъчни облекчения според от броя на продадените електрически автомобили, като най-екологичните коли ще носят повече данъчни облекчения. Компаниите също по този начин ще могат да получават заеми за вложения в инфраструктурата за зареждане и за въвеждане на повече електрически коли преди влизането в действие на новите правила през 2026 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР