Канада в координация със САЩ и Великобритания, обяви, че налага

...
Канада в координация със САЩ и Великобритания, обяви, че налага
Коментари Харесай

Канада наложи санкции на Русия, заради инвазията ѝ в Украйна

Канада в съгласуваност със Съединени американски щати и Англия, разгласи, че постанова наказания на 10 души и 153 организации, свързани с Русия, поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс.

Наказателните ограничения са ориентирани против хора и организации, оказващи поддръжка за войната посредством финансиране, логистика и отбягване на наказания. В листата са включени старши чиновници в частни и държавни компании, регистрирани в Русия и Кипър, се споделя в изказване на външното министерство.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че Вашингтон ще наложи над 500 нови наказания, ориентирани против Русия, в устрема си да засилят натиска върху Москва във връзка втората годишнина от войната в Украйна.

Вашингтон ще наложи и нови експортни ограничавания на близо 100 организации за даване на поддръжка на Русия и ще предприеме дейности за по-нататъшно понижаване на съветските доходи от продажби на енергийни източници, гласи изказване на Байдън.

„ Новият кръг от наказания на Съединени американски щати е офанзива против главните ползи на Русия, само че Москва ще продължи да ги пази “, разяснява съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, представен от организация РИА.

„ Новите нелегитимни ограничавания са следващ безочлив и безсрамен опит за интервенция във вътрешните работи на Руската федерация “, сподели Антонов.

По-рано съветското външно министерство заяви, че в отговор на последния, 13-ти подред, пакет наказания на Европейския съюз против Русия поради нашествието ѝ в Украйна е разширило доста листата с негови представители, на които е неразрешен достъп до страната. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР