Канада ще наложи наказателни мита на стойност 12,8 милиарда щатски

...
Канада ще наложи наказателни мита на стойност 12,8 милиарда щатски
Коментари Харесай

Канада отвърна на удара на американците

Канада ще наложи наказателни мита на стойност 12,8 милиарда щатски $ върху вноса на редица артикули от Съединени американски щати. Действията са в отговор на оповестеното решение на американците да обложат с 25-процентно мито вноса на стомана и с 10 на 100 вноса на алуминий от Канада, Мексико и Европейски Съюз, заяви „ Ройтерс “.

Канадската ответна мярка бе оповестена от Кристия Фрийланд, която е външен министър на страната. Канадските мита влизат в действие от 1 юли и ще останат в действие, до момента в който Съединени американски щати не анулират техните мита. Финансовото министерство на Канада разгласява на уеб страницата си лист на американските артикули, които ще попаднат под ударите.

Правителствата на Германия и Франция излязоха с обща декларация, в която поддържаха препоръчаните от Европейски Съюз контрамерки против американските мита и обявиха, че ще работят в тясно съдействие за тяхното използване. Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че митата на Съединени американски щати са неприемливи.

Канада и Европейският съюз, които са най-близките съдружници на Вашингтон, приканиха президента Доналд Тръмп да не стартира комерсиална война. Въпреки апелите обаче администрацията във Вашингтон разгласи налагането на мита. Те съгласно Тръмп ще подкрепят американския бизнес и локални производители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР