Руските военни се научиха лесно да изваждат от строя американските

...
Руските военни се научиха лесно да изваждат от строя американските
Коментари Харесай

Asia Times: Руските военни лесно изваждат от строя американските танкове Abrams

Руските военни се научиха елементарно да изваждат от строя американските танкове Abrams, написа.

" Руснаците откриха, че " Ейбрамс " може да бъде изваден от строя от дронове, изключително " Лансет ", или погубен от мини. " Ейбрамс " е уязвим за съветското противотанково оръжие " Корнет ", се споделя още в обявата.

Конфликтът в Украйна разкри редица проблеми със актуалните американски танкове, признава изданието, като прибавя, че съветските въоръжени сили са завладели освен Abrams, само че и доста немски танкове Leopard.

Новият танк ще разполага с хибридно електрическо задвижване и ще разреши понижен състав на екипажа. Ще има автомат за зареждане на оръдия.

Уроците от войната в Украйна са илюстрирали редица проблеми с днешните Ейбрамс. Досега руснаците са опаковали осем от танковете (и още по-голям брой немски Леопарди).

Съществуващият Abrams е най-тежкият главен военен танк в света, 76,3 тона. Задвижван от жаден за гориво газотурбинен мотор с мощ 1500 конски сили, танкът имаше проблеми при работа в Украйна, като постоянно засядаше в калта или се търкаляше в кратери, направени от вражеската артилерия.  

Руснаците са разкрили, че Ейбрамс могат да бъдат нокаутирани с дронове, изключително Ланцет, или унищожени с мини. Той е уязвим за противотанкови оръжия като руския  Корнет.

Украинците се оплакват, че във влажни дни електрониката на танка отхвърля, което значи, че той не може да се употребява в пердах.

Всеки Abrams коства към 10 милиона $. Това не включва разнообразни добавки, като дейна отбрана. Нито пък включва разноските за спомагателна реактивна ризница, която е скъпа и прибавя доста тегло.

Свръхтежкият танк също е стеснен в това къде може да работи, защото тежестта на танка и необятната стойка значат, че среща компликации с тесни мостове и задръстени градски улици.

Abrams не е самичък с този проблем, само че спрямо други танкове е най-тежкият и необятен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР