Канада ще бъде съдена за бездействие по отношение на климата,

...
Канада ще бъде съдена за бездействие по отношение на климата,
Коментари Харесай

Федералният съд подновява делото за бездействие в климата на Канада, заведено от младежки активисти

Канада ще бъде съдена за безучастие във връзка с климата, откакто апелативен съд отвори още веднъж вратата за група от 15 млади екологични деятели, които съдиха федералното държавно управление преди четири години по въпроса.

Федералният апелативен съд постанови, че би трябвало да се организира развой, с цел да се дефинира дали дейностите на държавното управление на Джъстин Трюдо нарушават правата на младите ищци според Канадската харта за правата и свободите, според решение, оповестено в четвъртък.

„ Изменението на климата има трагичен, бързо разрастващ се резултат върху всички канадци “, се споделя в решението, забелязано от Агенция Франс Прес.

„ Също по този начин е отвън подозрение, че тежестта за справяне с следствията ще засегне непропорционално канадската юноша. “

През октомври 2019 година 15 младежи на възраст от 10 до 19 години съдиха федералното държавно управление, за което твърдяха, че способства за световното стопляне, като не съумява да извърши упорит проект за понижаване на излъчванията на парникови...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР