Канада реши да репатрира семействата на канадските дипломати на служба

...
Канада реши да репатрира семействата на канадските дипломати на служба
Коментари Харесай

Канада прибира семействата на дипломатите си в Куба

Канада реши да репатрира фамилиите на канадските дипломати на работа в Куба след мощни мигрени и други необикновени признаци, следени предходната година, предадоха международните организации. Новината заяви държавното управление на Джъстин Трюдо.
Десет канадци са били жертви на сходни проблеми в интервала пролетта-есента на 2017 година Те се оплакваха от световъртеж, главоболие, гадене, некадърност за централизация, оповестява канадското външно министерство.

Причините за това положение остават незнайни, само че може да са резултат от човешки дейности, се споделя в известие на канадското външно министерство. В него не се вършат догатки за виновните, а единствено се хвалят "конструктивните и положителни връзки с Куба ".

Поради тази неустановеност, канадските дипломати в Куба няма да бъдат придружавани от членове на фамилиите им и разпоредби ще бъдат взети в идните седмици, с цел да се провежда репатрирането на дипломатическите фамилии, които се намират в този момент там, се споделя в известието на канадското външно министерство.

Двадесет и четири американски дипломати в Хавана също имаха сходни недоволства. Съединени американски щати ги приписаха предходната година на евентуално потребление на акустично съоръжение, способно да провокира мозъчни увреждания. Но Канада счита сходен сюжет за "невероятен ", съгласно държавен източник.

Според канадското държавно управление нови случай на горепосочените признаци не са били регистрирани от началото на есента на 2017 година Семействата на дипломатите, които са се върнали в Канада, обаче не престават да изпитват признаците. В някои случаи те понижават, преди да се появят още веднъж, акцентира канадското външно министерство.
Отава продължава да проверява случаите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР