Канада поставя жени-генерали на някои от най-висшите военни постове, включително

...
Канада поставя жени-генерали на някои от най-висшите военни постове, включително
Коментари Харесай

Канада заменя мъже генарали с жени генерали

Канада слага жени-генерали на някои от най-висшите военни постове , в това число една, която да ръководи логистиката за въвеждането на имунизацията COVID-19, откакто бяха повдигнати редица обвинявания за непозволено държание от страна висши офицери от мъжки пол, оповестяват USN и " Ройтерс ".

Критици се оплакаха, че въоръжените сили не са създали задоволително , с цел да се оправят със систематичните проблеми със половия тормоз , разпознати в отчет за 2015 година

Адмирал Арт Макдоналд устоя едвам шест седмици като шеф на щаба , преди да се отдръпна през февруари поради обвиняванията в полови нарушавания . Той не е коментирал случая.

Неговият предходник, военачалник Джонатан Ванс, е разследван по недоволства за неуместно държание с две подчинени дами. Ванс призна една връзка, само че отхвърли непристойност.

Министерството на защитата заяви, че генерал-майор Дани Фортин, който ръководи разпространяването на имунизацията, се е отдръпнал в очакване на следствие. Адвокатът на Фортин не отговори на претенции за коментар от " Ройтерс ", само че съобщи пред Globe and Mail, че клиентът му отхвърля изказванията, които не са разкрити.

" Това не е... най-хубавата обстановка, в която се намираме, изключително в този миг на рецесия ", разяснява министър-председателят Джъстин Трюдо. Опозиционната консервативна партия упреква държавното управление , че работи прекомерно постепенно и прикрива изказванията.

В понеделник Фортин беше сменен от бригаден военачалник Криста Броуди , която съгласно здравните чиновници към този момент е изиграла основна роля в разпространяването на имунизацията.

През март военачалник Майк Руло , заместник-началник щаб, бе сменен от генерал-лейтенант Франсис Алън , първата жена на тази служба .

Преди няколко дни въоръжените сили оповестиха покачвания за три дами генерали.

" Част от всичко това се пробва да потвърди, че канадските въоръжени сили са място, където дамите могат да служат изцяло " и умерено, разяснява Дейвид Пери, анализатор на защитата в канадския мозъчен концерн на Института за световни въпроси, " без значение какъв е вашият генезис, имате късмет за триумф . "

Кабинетът на министъра на защитата Харджит Саджан не отговори на искане за коментар.

Данните на министерството на защитата демонстрират, че към 7 май дамите са съставлявали единствено 10% от висшите военни и морски чинове .

Миналия месец Отава назначи новоповишен генерал-лейтенант Джени Каринян за началник на екип за справяне със систематични нарушавания във въоръжените сили. Правителството също по този начин изиска от някогашния арбитър на Върховния съд Луиз Арбър да е водещ в следствие за боен тормоз и полови нарушавания.

Това бе прекомерно късно за висша жена офицер, която напусна през март . " Не съм окуражена, че проверяваме нашите висши офицери. Отвратена съм , че ни лиши толкоз време, с цел да го създадем ", написа подполковник Елеонора Тейлър в писмо за оставка, представено от Canadian Broadcasting Corp.

Бившият офицер Лия Уест приветства следствието , само че съобщи, че отчетът от 2015 година разкрива размера на казуса. Уест сподели, че е нападната през 2008 година от върховен офицер, само че не е намерила поддръжка от непосредствения си шеф и в последна сметка е мълчала.

" Въпреки годините на ясни доказателства, че половото непозволено държание е необятно публикувано в културата на военните ни, нищо не се е трансформирало ", разяснява тя.

Пери сподели, че системата явно се е провалила, отбелязвайки, че някои изказвания са от десетилетия .

" Това, което видяхме през последните месеци, е, че има... просвета на неприемливи дейности при военните , които не престават прекомерно дълго ", съобщи министър председателят Трюдо във вторник.
 COVID-19 удари канадския контингент в Украйна
COVID-19 удари канадския контингент в Украйна

Наложена е карантина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР