Канада няма да подпише НАФТА без точка за медиитеКанада няма

...
Канада няма да подпише НАФТА без точка за медиитеКанада няма
Коментари Харесай

Канада няма да подпише НАФТА без точка за медиите

Канада няма да подпише НАФТА без точка за медиите
Канада няма да подпише преразгледаното съглашение за Северноамериканската зона за свободна търговия /НАФТА/ без точка, която не разрешава на американските медийни компании да купуват канадски медии. Това съобщи канадският министър председател Джъстин Трюдо.

„ За канадците е немислимо американските мрежи да купуват канадски медии, без значение дали става дума за вестници или малките екрани. Това би означавало отвод от нашия суверенитет и еднаквост. Няма да приемем това “, сподели той. „ Дадохме ясно да се разбере, че отбраната на културното завещание е пиедестал за канадците “, добави Трюдо.

Съединени американски щати не са засягали непосредствено въпроса за покупката на медии и културни артикули, само че в отчета на комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхаузер се загатва за квоти за канадски излъчвания, които са открити от Канадската комисия за радио и телевизия.

Съединени американски щати и Канада ще продължат през днешния ден договарянията за новия търговски контракт, който ще смени НАФТА. По-рано „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че Вашингтон и Отава не са съумели да се спогодят за новия контракт.

НАФТА беше подписана от Съединени американски щати, Канада и Мексико през 1992 година и влезе в действие след две години. По искане на президента Доналд Тръмп страните започнаха съвещания за сключването на контракт при нови условия. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР