Канада наложи нови санкции срещу 13 руски лица заради смъртта

...
Канада наложи нови санкции срещу 13 руски лица заради смъртта
Коментари Харесай

Канада наложи нови санкции на Русия заради смъртта на Навални

Канада наложи нови наказания против 13 съветски лица поради гибелта на дисидента Алексей Навални и " продължаващите груби и систематични нарушавания на правата на индивида ", заяви „ Киев Индипендънт “.

Новите наказания са ориентирани към високопоставени чиновници в съветската следствена организация, пенитенциарната работа и полицията, които са изиграли роля в малтретирането и гибелта на Навални.

" Тъй като живеем в интервал на голям брой взаимосвързани рецесии, е значимо да запазим фокуса върху напъните на руснаците в битката им за съществени права и независимост ", съобщи външният министър на Канада Мелани Жоли.

" Днешните наказания са още една проява на мощен фронт против продължаващите груби нарушавания на правата на индивида от страна на Кремъл и потискането на съветското гражданско общество и политическа съпротива ", добави висшият посланик.

Жоли е разговаряла с вдовицата на Алексей Навални – Юлия, с цел да показа известието за глобите.

По време на срещата на Г-7 в Италия Отава наложи нови наказания против Русия, които са ориентирани против 11 съветски физически лица и 16 юридически лица. За глобените се допуска, че са взели участие в действия, подкрепящи съветската инвазия в Украйна.

На 27 май Европейски Съюз разгласи нов режим на наказания против Русия във връзка със гибелта на Навални. | БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР