Канада и Австралия станаха първите две страни, които отказаха участие

...
Канада и Австралия станаха първите две страни, които отказаха участие
Коментари Харесай

Две страни отказаха участие на олимпийските игри в Токио

Канада и Австралия станаха първите две страни, които отхвърлиха присъединяване на олимпийските игри в Токио това лято поради пандемията. След полемика със състезатели, спортни асоциации и Народното събрание на Канада Олимпийският и параолимпийският комитет (КОК) на страната разгласи, че е взел " тежкото " решение да не допусне свои участници до олимпийските игри, и прикани МОК незабавно да отсрочи форума.

" Докато изцяло осъзнаваме компликациите, които ще съпътстват отлагането на Игрите, нищо не е по-важно от здравето и сигурността на нашите спортисти и обществото по целия свят. ", оповестиха в публично изказване от Канадския олимпийски комитет (КОК).

RELEASE: The Canadian Olympic Committee and Canadian Paralympic Committee have made the difficult decision to not send Canadian teams to the Olympic and Paralympic Games in the summer of 2020: https://t.co/HyOBA5wwp4 pic.twitter.com/x9OWABVxMA
— Team Canada PR (@TeamCanadaPR) March 23, 2020

Впоследствие Олимпийският комитет на Австралия прикани форумът да се организира през 2021 година и насърчи спортистите си да насочат своята подготовка за следващата година, отхвърляйки разновидността да им разреши да заминат за Токио това лято.

AOC CEO Matt Carroll addressed the media following today's announcement that we're encouraging athletes to work towards #Tokyo2021https://t.co/TUpywuKJLp#TokyoTogether #Tokyo2020 #Covid_19australia
— AUS Olympic Team (@AUSOlympicTeam) March 23, 2020

Решенията на Канада и Австралия идват часове след изказване на японския министър ръководител Шиндзо Абе, който за първи път публично загатна, че има опция Игрите да се отсрочат.

" Трудно ще е да проведем Игрите в цялостния им тип. Решението да отложим форума ще е неизбежно, тъй като сигурността на спортистите e най-важна за нас. Да не проведем олимпийските игри въобще, обаче, не е алтернатива. ", сподели пред Народното събрание в Япония Абе.
Цинизмът на МОК Пандемията от ковид се разраства, само че Томас Бах мълчи
В същото време от МОК си сложиха период от 4 седмици да вземат дефинитивно решение дали Игрите ще се проведат по проект, или ще бъдат отсрочени.

bTV приканва: останете си у дома!
Последни Най-четени „ Google “ с нов уеб страница за COVID-19 Две седмици след първите признаци на ковид Том Ханкс и Рита Уилсън се усещат все по-добре Необичайно решение: В Щатите ще освободят пандизчии, с цел да спрат COVID-19 Симеон Предов: Шансът да се стигне до нулева образователна година е доста дребен Огнян Златев: Хърватите демонстрираха невероятни образци на взаимопомощ след труса Най-малко инфектирани с ковид за един ден от близо месец в Южна Корея Испания прикани за план„ Маршал “ на Европейски Съюз за справяне с икономическата рецесия след COVID-19 И Харви Уайнстийн с позитивна проба за COVID-19 Пълна възбрана за напредване в Гърция поради COVID-19 Правната комисия в Народното събрание поддържа ветото на президента Виж още последни Радев: Ще предложа несъгласие на част от Закона за изключителното състояние Заразените с ковид у нас са към този момент 187 Щабът: Потвърдени са общо 190 случая на ковид в България Проф. Дмитрий Еделев пред bTV: Русия беше подготвена за ковид, по тази причина нямаме тежко заболели Купон по време на пандемия: Клип от ромската махала в Сливен скандализира обществените мрежи Бойко Борисов: Частичното несъгласие на президента е ненадейно Хората от 40 до 49 година са най-засегнати от COVID-19 у нас Нова повреда на водопровода за Перник Димитър Манолов: Без подозрение ще се усили безработицата поради изключителното състояние Проф. Костов: Най-голям е рискът за хората със сърдечно-съдови болести Виж още най-четени.btvLinks { display: flow-root; }.btvLinks.item { position: relative; list-style-type: none; display: flow-root; float: left; }.btvLinks.item.link { position: absolute; height: 100%; width: 100%; left: 0; top: 0; z-index: 9999; cursor: pointer; }.btvLinks.item.image
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР