Канада готви пълна електрификация на транспорта до 2035 г. Канадското

...
Канада готви пълна електрификация на транспорта до 2035 г. Канадското
Коментари Харесай

Ще забранят ли колите с бензинов и дизелов двигател?

Канада готви цялостна електрификация на превоза до 2035 година

Канадското държавно управление се готви да одобри правила, изискващи до 2035 година всички нови транспортни средства, продавани в страната, да не отделят излъчвания, оповестяват Bloomberg и Нова телевизия, цитирайки локални медии.

Федералното държавно управление ще разгласи регламента, наименуван „ Стандарт за налагане на електрически транспортни средства “, през идващите дни. Той има за цел последователно преустановяване на продажбата на нови транспортни средства с мотори с вътрешно горене, осведомят Canadian Broadcasting Corporation и Toronto Star, цитирайки неназован почитан държавен чиновник.

Новите правила ще изискват транспортните средства с нулеви излъчвания - електрически коли, водородни коли и плъгин хибриди, да съставляват 20% от всички продажби на нови коли през 2026 година, 60% през 2030 година и 100% през 2035 година, акцентират медиите.

Правителството също по този начин желае да подсигурява, че електрическите автомобили са налични за потребителите в Канада на фона на опасенията по отношение на неналичието на доставки. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР