Канада е възобновила износа на части за дронове за Турция,

...
Канада е възобновила износа на части за дронове за Турция,
Коментари Харесай

Канада е възобновила износа на части за дронове за Турция

Канада е възобновила износа на части за дронове за Турция, излиза наяве от изказване, оповестено на уеб страницата на външното министерство на страната и представено от турските медии.

Канада спря продажбите на технологии за дронове на Турция през 2020 година поради съмнения, че продаденото съоръжение е било употребявано по време на военните дейности на Азербайджан против силите на етническите арменци в Нагорни Карабах.

В изказване на министерството, оповестено през вчерашния ден, се показва, че " политиката на презумптивен отвод " за експорт в Турция на произведения, спадащи към категорията на боеприпасите, към този момент не е в действие. Министерството добавя, че разрешенията за експорт ще се издават за всеки случай поотделно " според рамката за оценка на риска на Канада, в това число по отношение на критериите на Договора за търговията с оръжие ".

Възобновяването на износа идва малко след като миналата седмица Турция утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, отбелязва " Дейли сабах ". Споразумението е било реализирано при започване на януари след месеци на договаряния сред Турция и Канада, заяви източник, осведомен с процеса. Друг източник е пояснил, че страните са се договорили то да влезе в действие след привършване на ратификацията за участието на Швеция в НАТО.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР