Канада е един от най-силните поддръжници на Украйна във войната

...
Канада е един от най-силните поддръжници на Украйна във войната
Коментари Харесай

Русия посъветва гражданите си да избягват пътуване до Канада

Канада е един от най-силните поддръжници на Украйна във войната с Русия и вкара наказания против стотици представители на съветските управляващи и съветски компании. Отава вкара против Москва и редица търговски ограничавания.

" Поради многочислените случаи на дискриминация против съветски жители...в Канада, част от които включват и физическо принуждение, предлагаме да се въздържате от пътешестване до тази страна за туризъм, обучение или бизнес. Ако към този момент сте в Канада, ви призоваваме да бъдете бдителни, изключително на публични места ", се споделя в изказване на съветското ведомство, което цитира и Българска телеграфна агенция.

Препоръката, която е с дата 20 април, бе публикувана през вчерашния ден в канала на съветското външно министерство в " Телеграм ".

Малко след началото на войната предходната година Канада посъветва жителите си да заобикалят всевъзможни пътувания до Русия, напомня Ройтерс.

Миналата седмица Москва вкара наказания против 333 представители на канадските управляващи и канадски публични персони, в това число и известни олимпийци. Русия съобщи, че дейностите ѝ са в отговор на сходни рестрикции, наложени от страна на Отава, както ѝ поради поддръжката, която Канада оказва на Киев.

Канадска военна поддръжка

Канадското държавно управление през днешния ден разгласи на 21 април нов пакет от военни помощи за Украйна на стойност 39 млн. канадски $ (28,9 млн. щатски долара), който ще включва 40 снайперски пушки, 16 радиостанции и подаяние за фонда на НАТО за подкрепяне на Киев във войната против Русия, заяви Ройтерс.

Пушките и боеприпасите ще бъдат доставени от основаната в Канада Prairie Gun Works, а радиостанциите ще бъдат от L3Harris Technologies, стана ясно от изказване на канадското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР