Къмпингуването и карането на каравани се развива стабилно през годините,

...
Къмпингуването и карането на каравани се развива стабилно през годините,
Коментари Харесай

Модулен кемпер прави къмпирането петзвездно - видео

Къмпингуването и карането на каравани се развива устойчиво през годините, разраствайки се, с цел да обзет все по-луксозни транспортни средства, предопределени да изследват света, като в същото време оферират удобствата на дома и отвън него.

С помощта на именитата дизайнерска компания Pininfarina, започващата компания от Силиконовата котловина AC Future пътува напред във времето, с цел да покаже по какъв начин тъкмо къмпинг еволюция ще продължи в бъдещето. Като първокласна резиденция на колела, която „ пораства, с цел да накара даже най-непознатите и негостоприемни части земя да се усетят като дизайнерски апартамент в центъра на града. “

Electric Transformer House (eTH) е мощен самостоятелен кемпер /RV/, който хармонизира световете на физическата и цифровата взаимосвързаност. AC Future се показа на света на CES 2024 този месец, където също по този начин организира дебюта на eTH за виртуална действителност (VR). Концептуалният „ транспортен съд “ се стреми да бъде освен това от елементарен RV, поемайки ролята на леговище отвън мрежата, в допълнение жилищно уголемение и работно място и изящен туристически рейс.

Pininfarina оказа помощ за преместването на концепцията на AC Future за футуристичен трансформиращ се RV в цифров живот, предоставяйки ранен обзор на това по какъв начин може да наподобява бъдещето на развлекателната подвижност. Изгладеното правоъгълно транспортно средство наподобява сходно на дизайна на електрически ван от започващи компании като Arrival, BrightDrop и Canoo, само че AC Future споделя, че си показва шасито да работи както с ДВГ, по този начин и с хардуер за електрическо задвижване.



С дължина от 6 м, eTH е единствено с към 15 см по-дълъг от най-малкия Sprinter 144 на Mercedes-Benz, само че неговият висок кутийчест дизайн обезпечава по-просторен интериор, който се усеща повече като дом на колела от клас B+. С натискането на един бутон, страничните и задните стени на автомобила се уголемяват на открито, с цел да завършат двустаен апартамент с обща повърхност от 37 кв. м. Наред с огромните странични и задни прозорци, стените на разширителния модул включват прозоречни панели с цялостна височина.

Разширението от страната на пасажера се удължава напълно леко, с цел да издърпа кухненския бокс на открито, до момента в който разширенията от страната на лидера и отиват до няколко метра. Задната част е обособена спалня, а страната на пасажера е отворена всекидневна/спалня. Мебелите са проектирани да се движат на мястото си, когато кемперът се разшири, сглобявайки се и сгъвайки се назад, когато модулите се прибират в режим на задвижване, както сме виждали при работещи разширяеми RV артикули като серията Beauer.

Докато етажният проект на eTH остава много отворен, разширението придава на пространството чувството за миниатюризиран апартамент с две спални с обособена кухня, столова, офис и суха баня. Голямата оранжерия на микробуса отваря широкоекранни прозорци за столова, кухня и спалня от страната на лидера. Стените на разширителния модул също включват композиция от непрозрачни и транспарантни панели с цялостна височина, добавяйки към панорамното пространство.

Въпреки че eTH наподобява доста по-полиран и изискан от типичния дом на колела, неговата разширяема природа проправя пътя за сериозна самоустойчивост. Целият покрив, от главния ван през разширителните модули, съдържа серия от слънчеви панели за зареждане на батерията с електричество, което може да се употребява както за пътешестване с електрически мотор, по този начин и за бордови улеснения. От Pininfarina споделят, че моделът е планиран да предлага самостоятелна мощ за цяла седмица.

В допълнение към прибавянето на доста вътрешно пространство, системата за разширение на eTH усилва опциите за слънчево зареждане. В интегриран в покрива атмосферен генератор на вода непрестанно се извлича вода от влагата във въздуха и се преработва в до 50 литра чиста питейна вода всеки ден. По този метод пасажерите могат да паркират дни наред, без да се постанова да се връщат в цивилизацията, с цел да изпълнят резервоара за прясна вода (или да заредят батерията).

Друг трик на равнище Transformer в ръкава на eTH е ниското табло което се удвоява като офис работна станция, когато е паркиран. Воланът се спуска, не за цялостна автономност от равнище 5, а с цел да освободи свободно пространство на бюрото, което може да се употребява и от двамата пасажери начело. Централният екран на информационно-развлекателната система може също да сочи към позицията на лидера или пасажера.

Сателитният интернет Starlink поддържа номадите свързани даже в отдалечени дестинации. Ниското арматурно табло на AC Future eTH се трансформира в мобилна работна станция, когато е паркирано, кормилото се навежда надолу и екранът на информационно-развлекателната система се върти eTH е доста забавно дизайнерско изследване, основано на неразкрита, видимо измислена платформа за ван, само че AC Future в действителност има някои непосредствени упоритости за транспортни средства в действителния живот. Той има намерение да приготви първия си първообраз до второто тримесечие на тази година, преди стартирането в произвеждане в края на 2025 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР