Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството - Кой

...
Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството - Кой
Коментари Харесай

Бургаски ученици ще се запознаят с мерките за безопасност в интернет

Кампанията за сигурност на децата в интернет пространството - " Кой стои против мен в мрежата " продължава и тази образователна година. Досега тя обхвана 5-класниците и 6-класниците в седем бургаски образователни заведения - ОУ " Братя Миладинови ", ОУ " Найден Геров ", СУ " Петко Росен ", СУ " Константин Петканов ", СУ " Епископ Константин Преславски ", СУ " Димчо Дебелянов " и ОУ " Антон Страшимиров ".

На 20 септември учениците от учебните заведения ОУ " Св. Климент Охридски " в 12:30 часа и ОУ " Георги Бенковски " в 14.00 часа ще схванат, че използването на интернет може да бъде освен прелестно и потребно, само че и рисково. На 21 септември от 13:00 часа акцията ще влезе и в ОУ " Пейо Яворов ". Целта на тези срещи е децата да се срещнат с самодейността и с рисковете, които крие световната виртуална мрежа, към кого да се извърнат, в случай че станат обект на експанзия или неприлични оферти и по какъв начин да се предпазят.

Лектор този път ще бъде експертът по киберсигурност и някогашен чиновник на ГДБОП Любомир Тулев. Той ще осведоми учениците за заканите и изнудването в обществените мрежи и чат приложенията, както и разнообразни фишинг и други измами, употребявани постоянно във виртуалното пространство.

На 21 септември в спортна зала " Бойчо Брънзов " в 14.30 часа ще се организира практическото образование, което ще бъде водено още веднъж от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и надпревари децата да не помнят за известно време своите телефони, таблети, обществени мрежи и да се върнат към действителните игри и занимания с връстниците си.

Кампанията " Кой стои против мен в мрежата " се реализира взаимно от Община Бургас, Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и бранш " Компютърни закононарушения, интелектуална благосъстоятелност и хазарт " в Групово дело " БОП ".

Всеки, който желае да се запознае по-подробно с самодейността може да посети нейната  Facebook страница: www.facebook.com/pazi.me.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР