Кампанията премина доста нормално. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев

...
Кампанията премина доста нормално. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев
Коментари Харесай

Политолог хвърли бомба за битката за София, няма да има балотаж!

Кампанията мина много обикновено. Това съобщи политологът доцент Стойчо Стойчев в ефира на Нова тв.

"Нямаше страшни драми. Ниската изборна интензивност е белег за това. Принципно няма нищо неприятно хората да не отидат да гласоподават. Това значи, че политиката е влезнала в някакво обикновено движение и те се интересуват от други по-важни работи ", сподели той.


"Очаквам ниска изборна интензивност. В по-малките градове хората се познават и всеки има персонална идея. Там е обикновено повече хора да се вдигнат до урните ", съобщи Стойчев.

"В Пловдив борбата ще е огромна. Очакваше се една борба, а в този момент се оказва, че нещо друго се случва там ", добави той.

В студиото бе и политологът от "Галъп интернешънъл " Първан Симеонов.


"Пловдив е вторият по-големина град в България и е обикновено да съставлява по-голям интерес. Тези избори ще са забавни. Има няколко забавни неща, които се случват на всички места, в това число и в София ", счита Симеонов.

"Този път като че ли има някои места, където доста съществено би трябвало да гледаме резултатите от ЦИК до последната бюлетина ", сподели той.

"Данните от екзитполовете са прелестен ориентир, само че не трябва да ги възприемаме като краен резултат ", добави Симеонов.

"С интерес следя по какъв начин ще се гласоподава в ромските махали в София. Според мен ще се гласоподава много парадоксално - за претенденти, които да вземем за пример са за срутване на противозаконните постройки ", сподели Стойчев.

"В ромските махали гласоподават по този начин, както техните водачи кажат и това няма нищо общо. Просто престижите там са доста авторитетни ", съобщи доцент Стойчев.

Според Симеонов е значимо да се гласоподава, с цел да се обезсили подвластният избор.


Според Стойчев е малко евентуално да има балотаж в София: "Малко евентуално е. За да има подобен балотаж се предвиждаше доста по-голяма изборна интензивност, която към този момент е ясно, че няма да се случи ", сподели Стойчев.

"Не може да говорите по този начин. Законът не ни дава да приказваме. Това е нечиста сделка. Не може да влизаме в този звук ", посече го Симеонов.
ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР