Кампанията по доброволно и безвъзмездно даряване на кръв за пациентите

...
Кампанията по доброволно и безвъзмездно даряване на кръв за пациентите
Коментари Харесай

Кампанията по кръводаряване в Пирогов продължава

Кампанията по непринудено и безплатно даряване на кръв за пациентите на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ продължава до края на актуалната седмица, оповестиха от лечебното заведение. Акцията започва с зов на най-голямата болница за неотложна здравна помощ в страната за незабавно набиране на кръводарители в края на предходната седмица. За първите два дни от акцията на „ Пирогов “, благородно и самоотвержено, при неподходящи атмосферни условия, се отзоваха 146 жители, като 115 от тях подариха кръв в неделя, 23.01.2022 година

Всеки жител в положително здравословно положение, на възраст сред 18 и 65 години, е подобаващ за кръводарител. Преболедувалите от Ковид-19 лица могат да дарят кръв 40 дни след последния позитивен тест. Ваксинираните срещу коронавирусна зараза свободно могат да дарят кръв 28 дни след слагане на втората доза.

Желаещите да дарят кръв могат да го създадат в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък сред 08:00 и 18:00 часа с спиране сред 12:00 и 13:00 часа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР